Dosar

Alexandru Jizdan

Alexandru Jidan s-a născut la 13 iunie 1975 în localitatea Geamăna, Anenii Noi. Jizdan este actualul Ministru al Afacerilor Interne al Republicii Moldova, numit în funcție la 20 ianuarie 2016, în componența Guvernului Pavel Filip‎. Acesta este pensionar MAI, deși are doar 41 de ani.

1997: Academia de Poliţie "Ştefan cel Mare", Ministerul Afacerilor Interne, Chişinău, Republica Moldova.

2007-2008: Academia de Administrare Publică de pe lângă Preşedintele Republicii Moldova, Facultatea...

Vlad Filat

Politician și fostul prim-ministru al Republicii Moldova, fondator al  Partidului Liberal Democrat din Moldova. S-a născut la 6 mai 1969, s. Lăpuşna, raionul Hânceşti.

A studiat la Colegiul Cooperativ din Republica Moldova (1989–1990), apoi și-a continuat studiile la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, Facultatea de Drept (1990–1994).

Între anii 1994-1998,...

Vladimir Voronin

S-a născut la 25 mai 1941 în satul Corjova, Dubăsari. Vladimir Voronin este cunoscut drept cel de-al treilea președinte al Republicii Moldova,  unul dintre cei mai longevivi politicieni din țara noastră, actual și unic președinte al PCRM.

În anul 1961 a absolvit Tehnicumul Cooperatist din Chişinău, în anul 1971 – Institutul Unional pentru Industria Alimentară, în anul 1983 – Academia de Ştiinţe Sociale de pe lîngă CC al PCUS, iar în...

Serghei Filipov S-a născut la 1 februarie 1965 în Taraclia, fost membru al PCRM, a obţinut cel de-al doilea mandat de primar al oraşului Taraclia în urma alegerilor locale din 2015. La cel de-al doilea mandat Filipov a candidat independent și a câștigat alegerile cu peste 70 la suta din voturi.

Filipov, a rămas fără mandat de primar, după ce Curtea de Apel Cahul l-a recunoscut pe acesta vinovat de tăierea mai multor copaci bătrâni din scuarul primăriei.

Instanţa l-a privat de dreptul...

Alexandru Tănase

Preşedintele Curţii Constituţionale a Republicii Moldova, Judecător la Curtea Constituţională, fost Ministru al Justiției, avocat și politician. S-a născut la 24 februarie 1971, în Chişinău.

Licenţiat în Drept (Facultatea de Drept, Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Iaşi, 1994);

Tehnici de Apărare în cauzele penale (Asociaţia Barourilor Americane, 2004);

Instruirea formatorilor...

Vladimir Moscalciuc, alias „Makena”

S-a născut în anul 1967. Vladimir Moscalciuc, alias Makena sau „hoţ în lege”, este capul unei organizaţii criminale ce activează în penitenciarele din Moldova. Majoritatea deţinuţilor i se supun şi îi plătesc taxe lunare.

Poliţia susţine că Makena a fost numit „hoţ în lege” în 2001 de către şefii clanurilor criminale din CSI. Pentru a fi încoronat se spune că ar fi plătit unei organizații criminale din Kiev jumătate...

Pages: Prev. 1 ... 4 5 6 7 8 Next
×
Contact cu redacția
CAPTCHA
Scrisoarea a fost expediată. Mulțumesc