În 1995, în baza unei Hotărâri a Guvernului secţia de îmbuteliere a fabricii de coniacuri Aroma a fost cedată Euro-Alco, această cedare fiind considerată în defavoarea statului, pentru că secția cedată a fost subevalută. Euro-Alco a preluat și active importante ale companiei Aroma. Ulterior, activitatea Euro-Alco a fost pusă pe roate de către rudele de la Chișinău ale fostului ambasador al SUA la București, Mark Gitenstein.

În 1997-1998, Aroma a vrut să-și recupereze secţia de îmbuteliere a coniacurilor. Atunci, de comun acord cu reprezentanții statului, s-a luat decizia de a vinde baza de producţie de pe str. Petricani, cu o suprafaţă totală a clădirilor de 6 mii mp, cu staţie de transformatoare şi cu linie secundară de cale ferată, în schimbul secţiei de îmbuteliere a coniacurilor, de pe str. Bucuriei. Dar, potrivit unei investigații rise, acest lucru nu a fost menționat expres în contractul de vânzare-cumpărare, și astfel, Aroma a rămas şi fără secţia de îmbuteliere, şi fără baza de producţie, vândută la un preț mult sub valoarea reală (1 mln de lei). În acea perioadă, președinte al CA al companiei care a preluat active Aroma, era Oazu Nantoi, actual membru al CMC din partea PPEM. Acesta a fost împuternici pentru a negocia cu Guvernul în problema constituirii întreprinderii mixte moldo-cipriote Aroma-Plus (redenumită în Euro-Alco) în preluarea unor active importante de la întreprinderea de stat AROMA.

În 2012, fabrica a fost declarată falită după adresarea la Curtea de Apel Chişinău a unuia din creditorii întreprinderii, Victoriabank. Instanţa a obligat atunci fabrica să achite băncii 37,7 milioane de lei. În total, „Aroma” avea circa 50 de creditori, cărora le datora cca 250 milioane de lei. Printre creditori se afla inclusiv Banca de Economii – 51,9 milioane lei şi 470 mii euro şi FinComBank (la care este acționartă și soția fostului președinte Vladimir Voronin) – 36,7 milioane lei.

În 2015, administratorul procesului de insolvenţă a întreprinderii a scos întreprinderea la vânzare pentru  prețul de 59,6 mil. lei, însă, potrivit informațiilor din presă aceasta nu a fost vândută atunci, fiind scoasă la licitație și la începutul anului curent.