Oficial, în calitate de conducător și fondator al companiei Gofma-Consulting, figurează Dumitru Tărăburcă. Compania a fost înregistrată în mun. Chişinău, sec. Botanica, str. Dacia bd., 51/1, ap. 193, fiind specializată în activități imibiliare. Pe aceeași adresă sunt înregistrate și 2 companii cu capital străin: ÎCS Romengineering și ÎCS Amarel Invest, ambele fondate în 2007. De asemenea, Gofma-Consulting figurează în calitate de fondator și co-fondator la alte 2 companii: Cheltis și Gofma-Plus, ambele înregistrate în 2002, pe aceeași adresă: mun. Chişinău, sec. Buiucani, str. Viteazul Mihai, 2/A. Prima este condusă de Atamanschii Vitalii, iar cea de-a doua de Nicolai Pelenița.

Ipoteze privind implicarea companiei în scheme dubioase au apărut în urma unui articol al portalului deschide.md, potrivit căruia Gofma-Consulting ar aparține, neoficial, fraților Mihail și Alexei Gofman. Primul a fost șef al serviciului Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor din cadrul CNA și a ajuns în vizorul presei după ce, în cadrul emisiunii Interpol de la TV7, a făcut mai multe declarații despre potențialii beneficiari ai jafului secolului și despre schema prin care sistemul bancar a fost fraudat. Ulterior, portalul deschide.md au prezentat informații că fratele acestuia, Alexei Gofman, a deținut în perioada delapidărilor din sistemul bancar, funcții cheie la BEM, fiind responsabil de creditare și gestionarea gajelor, iar din 2011, până în 2014 a fost și consilier al președintelui BEM (Gricore Gacikevici (care acum stă în pușcărie), Victor Bodiu și Mihai Hâncu). Drept confirmare, redacția Deschide.MD a publicat procesul verbal al uneia dintre ședințele Consiliului de Administrație al BEM, din 2012, când conducerea instituției a aprobat "lista companiilor de evaluare cu credibilitate sporită cu care banca înregistrează o experiență pozitivă de conlucrare", în care figura și "Gofma Consulting SRL", care i-ar avea în spate pe frații Gofman. Această ipoteză a fost confirmată și de procurorul Adriana Bețișor, care a făcut trimitere la mărturiile mai multor persoane audiate, declarând că există informaţii care confirmă că „Gofma Consulting SRL” este firmă contractată de BEM pentru evaluarea gajurilor și este controlată de fraţii Mihai şi Alexei Gofman.

Potrivit presei, chiar dacă a activat la BEM în perioada când la aceasta au avut loc devalizări, Alexei Gofman nu a fost chemat la audieri pe marginea acestui caz.

Ale­xei Gofman figurează și ca conducător și co-fondator la alte 3 companii (Credit-Colect, BG – Agroser și Privat-Imobil) .

După apariția informațiilor privind compania Gofma-Consulting și Alexei Gofman, Mihai Gofman a confirmat că fratele său a lucrat la BEM, dar a negat legătura acestuia cu compania ”Gofma Consulting SRL”, contractată de BEM pentru servicii de evaluare a gajului. El a confirmat doar că-l cunoaște personal pe fondatorul oficial al companiei, Dmitrii Tărăburcă. Ultimul a acuzat jurnaliștii deschide.md de prezentarea informațiilor neveridice. Într-o postare de pe facebook, acesta a scris că denumirea Gofma este de fapt o abreviere a unei denumiri mai lungi ”group of financial management appraisal” și că nu are nici o legătură cu frații Gofman.

Dumitru Tărăburca este prezentat în presă ca expert în domeniul imobiliar, vicepreședinte al Camerei Naționale de Imobil din Republica Moldova (ONG), membru al Uniunii Asociațiilor de evaluatori din Eurasia și director al companiei de consultanță în imobil Gofma-Consulting.