Dosarul fostului prim-adjunct al Procurorului General Andrei Pântea a fost expediat în judecată. Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a expediat în judecată cauza penală de învinuire al acestuia, în acţiunile căruia a fost constatată depăşirea atribuţiilor de serviciu.

Potrivit unui comunicat emis de Procuratura Generală, din materialul probator, acumulat pe caz, rezultă că în perioada în care inculpatul deţinea funcţia de prim-adjunct al Procurorului General ar fi dispus, ilegal, transferul dosarului de învinuire a interlopului Grigore Caramalac pe adresa organelor competente ale Federaţiei Ruse, unde a fost clasată de către autorităţile acestui stat.

La 21 septembrie curent, Procuratura Generală a dispus anularea ordonanţei prin care a fost dispusă transmiterea cauzei penale de învinuire a lui Grigore Caramalac către autorităţile Federaţiei Ruse, astfel fiind reluată urmărirea penală în privinţa interlopului. La momentul actual, procurorii întreprind acţiuni pentru restabilirea materialelor dosarului care ar permite tragerea la răspundere a interlopului Caramalac pentru comiterea unor crime deosebit de grave.

Andrei Pântea a fost reţinut de procurorii anticorupţie pe 11 octombrie curent, în prezent fiind cercetat în stare de arest preventiv.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii