În ultimile zile „cazul Platon” este cel mai mediatizat subiect în presa locală, iar apărătorii săi au ieșit la rampă.

Avocatul lui Platon, Gleb Seghida, are o experiență de peste 10 ani în domeniu și este manager-partener al firmei de avocatură Pravovest. 

pravovest-logo-slider.png

pravovest.kiev.ua


Conform blog.liga.net, Gleb Seghida este expert în domeniul imobiliar, construcții, financiar și dreptul bancar.

facebook.com.jpg
facebook.com


Chiar dacă firma de avocatură nu este una din cele mai cotate din acest domeniu, se pare că avocatul reușește să câștige destul de bine. Pozele de pe rețelele de socializare confirmă acest fapt, Seghida, făcând publice  fotografii din destinații exotice și mașini de lux. 

4facebook.com.jpg
2facebook.com.jpg
facebook.com


 Platon apărat de aceeași companie, care îl apără și pe Gofman

În apărarea lui Platon s-a expus și compania americană Frontiers Solutions, care anterior a informat autoritățile RM despre inițierea unei investigații în SUA pe tema furtului miliardului.

скачанные файлы.jpg
frsdc.com

Astfel, potrivit presei ucrainene și avocatului lui Platon, Frontiers Solutions a adresat procurorului general al Ucrainei, Iuri Luțenko o scrisoare în care menționează că Platon este dispus să depună mărturii în fața anchetatorilor americani cu privire la implicarea conducerii Republicii Moldova la „furtul secolului”.

Potrivit agora.md, unul dintre directorii companiei Frontier Solutions, John Sandweg, a notat într-un comentariu pentru publicația ucraineană Evropeiskaia Pravda că compania a semnat un contract de reprezentare a intereselor lui Platon în SUA: „Dl. Platon este martorul cheie în ancheta desfășurată de Departamentului Justiției din SUA, poliția vamală din SUA și FBI, cu privire la furtul unui miliard din băncile moldovenești. El este bine informat despre mijloacele și metodele furtului în cauză, precum și locul aflării banilor furați”.

De asemenea, Frontier Solutions a solicitat Procuraturii Generale din Ucraina „să amâne extrădarea până la interogarea lui Platon de către agențiile de aplicare a legii americane”.

Totodată, din scrisoare reiese că viața lui Platon în Republica Moldova ar fi în pericol. Același lucru compania l-a declarat anterior și despre Mihail Gofman, solicitând autorităților de la noi să asigure că acesta să nu fie intimidat.

Ambele scrisori (adresate autorităților dim Moldova și celor din Ucraina) au fost semnate de avocatul John Sandweg.

Presa a scris că Sandweg a fost cel care l-a invitat pe Gofman în SUA. În America, acesta ar fi implicat într-un scandal de proporţii legat de ocuparea abuzivă a şefiei Agenției de Executare și Drept Imigrațional din SUA. Potrivit publika.md, în SUA, Sandweg este cunoscut drept "avocatul criminalilor", lucru confirmat și de presa internațională.

Este curios că Frontiers Solutions a fost fondată în 2014 și are doar 3 angajați, dar este dispusă să  investigheze ”jaful secololui”.

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, despre Frontiers Solutions a vorbit și șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari. Acesta a declarat că această companie nu este un organism oficial, ci o asociație obștească din care fac parte foști angajați ai autorităților publice din diferite țări și care oferă asistență pentru unii cetățeni, sugerând că și fostul angajat CNA, Mihail Gofman ar putea face parte din ea.

Pe pagina oficială  a companie Frontiers Solutions nu există nici o informație despre o potențială investigație a fraudelor bancare din Moldova.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii