Curtea de Apel Chișinău a respins recursurile avocaților fostului procuror general interimar, Andrei Pântea și a menținut încheierea Judecătoriei Buiucani din 1 noiembrie curent, cu privire la prelungirea arestului preventiv pentru 30 de zile în privința lui Pântea.

De asemenea, Colegiul Penal al CA Chișinău a admis demersul avocatului Vladimir Grosu, cu privire la verificarea constituționalității sintagmei „daune în proporții considerabile intereselor publice” din art. 328, alin. (1), Cod Penal, sub aspectul corespunderii cu art. 22 din Constituție „neretroactivitatea Legii”.

Precizăm că Judecătoria Buiucani a decis prelungirea mandatului de arest pe numele lui Pântea pe 1 noiembrie curent, iar avocații acestuia, Vladimir Grosu și Dorin Popescu au contesta decizia la Curtea de Apel.

Atât la începutul ședinței de azi, cât și la ieșirea din sala de judecată, Andrei Pântea a declarat că s-a așteptat că va fi lăsat în arest, iar avocații fostului prim-vice procuror nu au comentat decizia Curții.

Amintim că Andrei Pântea, fostul prim-viceprocuror, a fost reţinut în luna octombrie curent de procurorii anticorupţie, pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu, prin transferul dosarului hoțului în lege, Karamalak în Federaţia Rusă.

Ulterior, Procuratura Anticorupţie a efectuat percheziții la domiciliul lui Pântea, depistând mai multe documente referitoare la cazul Karamalak.

Andrei Pântea pledează nevinovat şi susţine că este victima unei răzbunări din partea şefului Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii