Mandatul de arestare emis pe data de 25 iulie pentru 30 de zile de judecătoria Buiucani, a fost menținut în vigoare de Curtea de Apel Chișinău.

Andrei Băieșu, procuror anticorupție, declară că: ”Pot spune că a fost respins recursul avocaților și reținută încheierea primei instanțe. Se menține arestul domnului Platon”.

Avocații lui Veaceslav Platon, arestat la Kiev, susțin că prin emiterea acestui ordin clientului lor i-a fost încălcat dreptul la apărare, scrie realitatea.md.

Avocatul Ion Vîzdog, consideră că: ”Partea apărării ia invocat mai multe încălcări de procedură la tot acest proces de înaintare a acuzării și primirea acestui mandat, din simplu motiv: nu a fost citată în modul prevăzut de lege, nu a fost respectată această procedura la citarea persoanei. Considerăm că a fost încălcat dreptul la apărare”.

Amintim că omul de afaceri, a fost săptămâna trecută a fost arestat în Ucraina la cererea procurorilor moldoveni, care îl bănuiesc de complicitate la furtul din sistemul bancar și spălare de bani.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii