Veaceslav Platon ar fi prejudiciat mai multe companii de stat din Ucraina, iar suma pagubelor se ridică la cel puţin 100 de milioane de hrivne, echivalentul a 5 milioane de dolari.

Afirmația aparține deputatului ucrainean, Victor Romaniuc, care a făcut mai multe interpelări structurilor de drept din ţara sa. Romaniuc este preşedintele subcomitetului ce reglementează activitatea instituţiilor nebancare şi protecţia consumatorilor. Potrivit informaţiilor obţinute de parlamentar, în Ucraina, Veaceslav Platon şi-a pus în aplicare schemele încă din 1999.

"Companiile legate cu Veaceslav Platon prin scheme de corupţie, deciziile judecătoreşti cumpărate şi schemele de fraudare au creat datorii pentru Întreprinderea de Stat "Energoatom". Suma totală a prejudiciului pentru bugetul Ucrainei este de aproape 100 de milioane de hrivne. Este o sumă foarte mare, echivalentul de aproape cinci milioane de dolari." a declarat Romaniuc pentru Publika TV.

De asemenea, Romaniuc a cerut explicaţii autorităţilor din ţara sa şi despre paşaportul ucrainean al lui Platon. "Au existat insinuări că el este cetăţean al Ucrainei. În realitate, structurile de drept ucrainene au confirmat faptul că această informaţie nu corespunde adevărului. Paşaportul pe care îl folosea pe teritoriul Ucrainei este fals", spune deputatul ucrainean, Victor Romaniuc.

În ceia ce privește subiectul extrădării lui Veaceslav Platon la cererea Moldovei, deputatul ucrainean crede că omul de afaceri va ajunge în faţa justiţiei din ţara noastră. "Poziţia oficială a Procuraturii Generale, în calitate de instituţie care controlează şi asigură procesele de extrădare, este că nu sunt motive pentru a fi refuzată cererea autorităţilor din Moldova. Această extrădare va avea loc."

Reamintim că Platon a fost reținut la Kiev pe 25 iulie, el este acuzat de spălare de bani și escrocherie în proporții deosebit de mari, la momentul actual partea ucraineană pregătește pachetul de documente pentru extrădarea lui Platon în Republica Moldova.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii