Veaceslav Filip, consulul general al Republicii Moldova la Instanbul, este suspectat de procurori că ar fi eliberat acte pentru cetăţeni de origine arabă, veniţi din zona de conflict. Diplomatul a fost reţinut miercuri seara de către procurorii Anticorupţie, chiar la scara avionului care decolase pe Aeroportul Internaţional Chişinău.

Solicitat de CrimeMoldova, procurorul general interimar, Eduard Harunjen, a comunicat că Filip este bănuit de corupţie pasivă. “Nu putem oferi multe detalii la moment, se efectuează investigaţii. Consulul este bănuit că ar fi eliberat acte de intrare şi şedere pe teritoriul Republicii Moldova persoanelor de provenienţă arabă. Este foarte grav. Aceste infracţiuni deveniseră sistemice”, ne-a spus omul legii. 

Procurorii Anticorupţie şi ofiţerii SIS l-au filat pe Veaceslav Filip pe parcursul a trei luni şi au acumulat probe, că acesta ar fi luat mită chiar pe teritoriul Consulatului din Istanbul. 

Procurorii au descins noaptea trecută cu percheziţii la domiciliul lui Veaceslav Filip. În afară de corupţie pasivă, Veaceslav Filip ar putea fi atras la răspundere penală şi pentru încălcarea normelor legale ce ţin de combaterea terorismului.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii