Și astăzi la Curtea de apel, a avut loc o ședință de judecată în dosarul fostului premier Vlad Filat. 

Avocatul Igor Popa, a declarat jurnaliștilor că, sentința emisă de Judecătoria Buiucani este una ilegală și că a adus cunoștință instanței că nu există o infracțiune demonstrată în acțiunile lui Vlad Filat.

„Astăzi noi am susținut cererea de apel, sper ca am reușit să convingem magistrații că sentința în privința lui Vlad Filat, emisă de judecătoria Buciucani este un ilegală, neîntemeiată și nemotivată. Am pus în evidență încălcările majore care au avut loc, faptul că nu s-a respectat principiul incriminării, sancționării în această cauză. În special am adus la cunoștința instanței că, nu există o infracțiune demonstrată în acțiunile lui Filat. Nu există niciun element care să confirme vinovăția lui Vlad Filat. Am atras atenția instanței că procurorul a făcut anumite presupuneri în acest proces penal iar instanța practic a reprodus acele presupuneri într-o sentință și în consecință a fost emisă o sentință ilegală. Am atras atenția instanței că nu ni s-a oferit dreptul să aducem martori în fața instanței Buiucani în aceleași condiții ca și procurorul, respectiv s-a încălcat dreptul la un proces echitabil. Nu putem vorbi despre o sentință legală”, a afirmat avocatul.

Popa a comunicat că, s-au expus și alți apelanți care au cerut să fie repuși în dreptul de proprietate deoarece prin sentința de la Buiucani s-a admis confiscarea unor bunuri care aparțin altor persoane.


Procurorul a cerut în continuare înăsprirea pedepsei lui Vlad Filat.

Următoarea ședință va avea loc la 22 octombrie, tot atunci se planifică și audierea lui Ilan Shor.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii