Igor Popa, avocatul fostului premier Vlad Filat, consideră că, procurorii și-au pierdut martorul în acest proces din motiv că Ilan Shor a refuzat să facă declarații. Totodată, fostul șef al Serviciul Vamal, Tudor Balițchi a dat mărturii în dosar.

„Shor, a invocat că declarațiile ar putea fi contrar intereselor sale. Shor e o persoană în privința căreia se investighează infracțiunea și el nu poate fi martor în acest proces.” menționează avocatul.

Igor Popa, a mai precizat că: „Shor e unicul martor pe majoritatea capetelor de acuzare care i se incriminează lui Filat și el nu a depus mărturii, asta înseamnă că nu există nici o probă că Filat este vinovat. Judecătorilor de la Curtea de Apel nu le rămâne de cât să-l elibereze și să-l achite” a conchis avocatul.

În privința lui Tudor Balițchi, Shor spunea în denunț că, şeful vămii ar fi organizat controale speciale la Dufremol. Azi Balițchi a spus că nu a făcut niciodată nici un control special la Dufremol și nu a primit nicio indicație ilegală de la Filat. 

„Acest fapt dovedește că Filat se află ilegal în arest și dosarul este fabricat”, a mai afirmat Popa.

Avocatul a mai spus că, ceilalți martori nu s-au prezentat iar următoarea ședință va avea loc la 25 octombrie, tot atunci vor fi cercetate documentele din acest proces.

Șeful Procuraturii Anticorupție, procurorul Viorel Morari, consideră că, partea apărării încearcă să ducă în eroare opinia publică, menționând că Shor nu a refuzat să facă declarații, dar a spus că nu are ce adăuga la cele afirmate anterior.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii