Fostul premier, Vlad Filat, va fi judecat în continuare de acelaşi complet de magistraţi: Nichifor Corochii, Ludmila Ouş şi Maria Negru. Curtea de Apel Chişinău, a respins miercuri, 9 noiembrie, demersul apărătorilor lui Filat privind recuzarea completului de judecată.

Motivul principal care a stat la baza cererii de recuzare a fost refuzul celor trei magistraţi de a-i audia pe cei trei martori ai acuzării din Federaţia Rusă. Potrivit avocatului Igor Popa, completul de judecată a refuzat toate cererile înaintate de apărători la începutul ședinței.

„Noi am solicitat, repetat, ca martorii din Federația Rusă, despre care Ilan Shor spune că i-ar fi transmis lui Vlad Filat 320 de milioane de lei, să fie citați și audiați. Din păcate, magistrații Curții de Apel au refuzat acest lucru și am cerut recuzarea lor. Judecătorii au avut un comportament obraznic atunci când am cerut să fie citați martorii din Federația Rusă. Și asta în condițiile în care doi dintre cei trei martori au spus că nu cunosc nimic despre Vlad Filat și că nu au fost niciodată în Moldova. Magistrații au încercat să treacă peste acest proces probatoriu și încearcă să grăbească lucrurile”, a declarat Igor Popa. 

investigaţie a Centrului de Investigaţii Jurnalistice a arătat că cele trei martore din Federaţia Rusă, invocate de Ilan Shor în denunţul său, nu au fost niciodată în Republica Moldova, nu au participat la tranzacţii, iar două din ele nici nu ştiu cine este Shor. 

Mai mulţi jurişti și-au expus părerea că, dacă se va constata că martorii acuzării sunt falşi, atunci Filat urmează să fie achitat imediat.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii