Cei trei martori din Federaţia Rusă, care urmau să facă declaraţii în dosarul Filat în şedinţa de ieri de la Curtea de Apel din Chișinău, nu s-au prezentat la proces.

Potrivit avocatului, Igor Popa, martorii nu au fost prezenți pentru că nu a existat o invitație oficială emisă de către o autoritate judecătorească.

„Magistrații de la Curtea de Apel au pus pe umerii avocaților ca noi să cităm martorii din Federația Rusă și să asigurăm prezența lor, martorii au solicitat să fie invitați de către o autoritate judecătorească. Noi am solicitat instanței să fie emisă o cerere de comisa rogatorie pe numele Ministrului Justiției din Republica Moldova care la rândul lui să expedieze în Rusia solicitarea ca acești martori să fie audiați” afirmă avocatul.

După cum informează Popa, este vorba de trei femei din Federația Rusă cu numele Alexandrova, Noskova și Papikean, care niciodată nu l-au văzut nici pe Filat nici pe Shor. Avocatul a accentuat importanța acestor martori în dosar, pentru că anume prin intermediul la acești martori, Shor iar fi dat lui Filat bani în sumă de peste 320 milioane lei, iar Filat a fost condamnat la 9 ani de pușcărie.

Așa cum martorii nu au fost prezenți, apărătorul lui Filat consideră declarațiile lui Shor false, iar Vlad Filat a fost condamnat printr-o sentință ilegală și nemotivată, dosarul având o motivație politică.

Vlad Filat, a fost reținut la 15 octombrie 2015 pentru corupere pasivă și trafic de influență. Atunci când a fost lăsat fără imunitate parlamentară cu votul a 79 de deputați, la solicitarea lui Corneliu Gurin. Fostul prim-ministru a fost condamnat la 9 ani de pușcărie de către Judecătoria Buiucani, în baza unui autodenunţ a lui Ilan Shor.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii