O nouă ședință în dosarul fostului premier, Vlad Filat a avut loc la Curtea de Apel din Chișinău. De data aceasta avocatu Igor Popa, a comunicat că, săptămâna viitoare urmează a fi audiați martorii din Federația Rusă.

Igor Popa a declarat că, urmează evenimente și materiale interesante, iar astăzi au fost examinate mai multe probe ale apărării și anumite acte ce demonstrează că, Vlad Filat nu a avut nicio atribuție la anumite sume de bani ce se regăsesc în sentință.

„Am demonstrat instanței dovada citării legale a celor trei martorilor din Federația Rusă, acești martori au fost citați pentru 2 noiembrie. Martorii au fost evocați de procurori și se găsește în sentință că Filat a primit 320 milioane de lei, fiind unica sumă care se regăsește și în denunțul lui Ilan Shor. Acești martori nu au fost audiați niciodată, din ce către procurori nici de judecată. Săptămâna viitoare o să se prezint la Curtea de Apel și o să facă declarații- dacă i-au dat bani lui Filat sau nu.” a enunțat Popa. 

Avocatul a reiterat că: „Ce am spus noi dintotdeauna se va adeveri și în consecință ar însemna că întregul dosarul e fabricat”.

Specificăm faptul că, Shor a refuzat să fac declarații invocând că, ar putea fi contrar intereselor sale, iar la ședința trecută, a fost audiat nașul fostului lider PLDM, Ion Rusu, care a fost anterior condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul spălării de bani prin intermediul „Caravita Co” SRL, și acesta a refuzat să facă declarații.

Amintim că, prima ședință de judecată după condamnarea fostului premier Vlad Filat la Curtea de Apel Chișinău, a avut loc la sfârșitul lunii septembrie.

La sfârșitul lunii iunie, Filat a fost condamnat la 9 ani de închisoare de către Judecătoria Buiucani. Acesta își ispășește pedeapsa într-un penitenciar de tip închis. Magistrații l-au privat de dreptul de a deţine funcţii publice timp de 5 ani și i-au retras Ordinul Republicii. Atât procurorii, cât și avocații au contestat sentinţa Judecătoriei Buiucani din 27 iunie. Fostul premier se declară nevinovat.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii