Prima ședință din acest an în dosarul Platon începe cu amânări. Pe parcursul acesteia, Platon a reușit să declare că nu i se asigură întrevederi confidențiale cu avocații săi și că încă nu a făcut cunoștință cu materialele cauzei.

Totodată, avocații lui Platon au cerut recuzarea completului de judecată pe motiv că nu au permis ca ședința să fie publică, nici măcar la pronunțarea încheierii. Un alt motiv pentru recuzare ar fi faptul că Platon nu se poate vedea cu avocații fără mascați, deși legea prevede confidențialitatea întrevederilor dintre apărători și clienți.

Potrivit apărării, procurorul a prezentat astăzi o cerere instanței, prin care Platon ar fi refuzat să facă cunoștință cu materialele cauzei. Avocatul susține că procurorul i-a prezentat lui Platon doar 15 volume din dosar, din cele 29 existente. Mai mult ca atât, probele din dosar ar fi traduse selectiv: „Domnul procuror a selectat personal probele care ar trebui să le cunoască Platon Veaceslav. Ei nu traduc tot dosarul, ei traduc selectiv actele care ei consideră necesar să fie traduse pentru Veaceslav Platon.”, a declara avocatul.

Ședința a fost amânată pentru data de 13 ianuarie, ora 11:00.

Amintim, că Veaceslav Platon a fost reținut în luna august 2016, fiind învinuit de faptul că ar fi beneficiat de credite neperformante de la Banca de Economii, în valoare de circa 800 de milioane de lei. 

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii