Legalitatea extrădării lui Veaceslav Platon va fi supusă din nou controlului judecătoresc de către justiţia ucraineană. Curtea de Apel din Kiev a obligat Judecătoria raionului Pecerska să examineze legalitatea extrădării lui Veaceslav Platon forţelor de ordine din Republica Moldova.

Judecătoria Pecerska a respins la 21 octombrie, 2016, demersurile avocaţilor lui Platon, care au contestat legalitatea extrădării acestuia. Apărătorii susţin că extrădarea a fost ilegală, deoarece clientul lor este cetăţean al Ucrainei. 

Veaceslav Platon a fost adus  la Chişinău cu o rută charter în seara de 29 august, 2016. Autorităţile de la Chişinău susţin că transportarea lui Platon ar fi costat bugetul 1890 de dolari. Avocaţii lui Platon consideră că în extrădarea clientului lor ar fi implicat preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, care are mai multe afaceri în Republica Moldova şi s-ar afla în relaţii apropiate cu Vladimir Plahotniuc. 

Veaceslav Platon este învinut de către procurorii Anticorupţie de escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari, prin prejudicierea Băncii de Economii cu peste 800 000 000 de lei. Platon pledează nevinovat şi susţine că dosarul a fost fabricat la comanda lui Plahotniuc. Dosarul este judecat cu uşile închise de către Judecătoria sectorului Buiucani din Chişinău. 

doc 10.jpg
doc 11.jpg
omg.md

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii