Viorel Morari a făcut declarații privind perchezițiile de astăzi la sediile mai multor bănci, dar și firme, care ar fi implicate în schemele furtului miliardului din sistemul bancar.

Conform declarațiilor făcute de Morari, omul de afaceri Veaceslav Platon este învinuit de procurorii anticorupție în dosarul BEM. Acesta ar fi beneficiat de credite neperformante în valoare de 800 milioane de lei și pe numele său a fost emis un mandat de arest pe un termen de 30 de zile și a fost dat în căutare internațională.

Șefului Procuraturii Anticorupție, a mai declarat că două persoane din sistemul bancar din Moldova au fost reținute de procurori la moment fiind audiate, iar încă două persoane sunt citate pe acest caz. Totodată, Morari a confirmat că perchezițiile au fost efectuate la 5 agenți economici și la cîteva bănci din țara noastră: Victoriabank, Moldinconbank, Moldova Agroindbank și compania de asigurări ASITO.

Morari a refuzat să ofere mai multe detalii din considerent că la moment se efectuează mai multe acțiuni de urmărire penală cît și măsuri speciale de investigații în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii