Judecătoria Pecersk din Kiev a satisfăcut solicitarea procuraturii de la Kiev cu privire la extrădarea omului de afaceri Veaceslav Platon.

Acest fapt a fost confirmat pentru NewsMaker de către unul dintre avocații fostului deputat, Denis Shkiptan.

Denis Șkiptan a declarat: „Ieri a avut loc ședința Judecătoriei Pecersk din Kiev, solicitarea procuraturii a fost satisfăcută. Din nou, instanța nu a luat în considerare faptul că Kobalev (pașaportul ucrainean al lui Veaceslav Platon a fost emis pe numele lui Veaceslav Kobalev - n.r.) este cetățean al Ucrainei. Din acest motiv, s-a luat această decizie”.

Avocatul a mai afirmat că apărarea intenționează să conteste decizia Curții de Apel de la Kiev în termen de cinci zile. Potrivit lui, nu se știe după ce argumente s-a ghidat instanța de judecată. „Decizia complet motivată va fi emisă pe 26 în august. Deocamdată judecătorul a citit versiunea scurtă a textului”, a declarat Șkiptan, adăugând că recursul va fi examinat săptămâna viitoare.

Shkiptan a precizat că decizia instanței cu privire la arestarea în vederea extrădării anulează arestarea provizorie anterioară pentru o perioadă de 40 de zile. Durata maximă a arestării în vederea extrădării este de 12 luni (termen minim nu există, - n.r.). În cazul în care Curtea de Apel din Kiev va lăsa decizia tribunalului de primă instanță, pentru extrădarea lui Veaceslav Platon va fi necesară doar o verificare, care este, de fapt, concluzia Procurorului General.

Amintim că, Platon, a fost reținut la Kiev pe 25 iulie, el este acuzat de spălare de bani și escrocherie în proporții deosebit de mari, la momentul actual partea ucraineană pregătește pachetul de documente pentru extrădarea lui Platon în Republica Moldova.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii