Veaceslav Platon , învinuit de către procurorii Anticorupţie de sustrageri în proporţii deosebit de mari din sistemul bancar moldovenesc, a fost extrădat de către autorităţile ucrainene. Platon a fost excortat marţi, 30 august, la Judecătoria Buiucani a Capitalei, unde judecătorul de instrucţie, Victor Răţoi, a pus pe rol examinarea demersului procurorilor privind eliberarea mandatuli de arestare pe un termen de 30 de zile.

Ion Vîzdoagă, avocatul lui Platon, a solicitat recuzarea completului de judecată. Astfel şedinţa de judecată a fost amânată pentru joi, 1 septembrie, deoarece în Judecătorie nu erau alţi magistraţi, din motiv că angajaţii bugetari se află într-o scurtă vacanţă cu ocazia sărbătorilor naţionale. 

Omului de afaceri Veaceslav Platon, este învinuit de către procurorii Anticorupţie de escrocherie  şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari, care a prejudiciat sistemul bancar  cu peste  800 000 000 de lei.

Cu puţin timp de a fi arestat în Ucraina, Platon a declarat pentru mass-media că nu este vinovat şi că totul ar fi pus la cale de către vicepreşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, şi deţine probe că acesta ar fi implicat în furtul miliardului.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii