Astăzi urma să aibă loc prima ședință în dosarul Vlad Filat, ședința a fost amânată pentru 27 septembrie pe motiv că nu toți apelanții s-au prezentat.

Avocatul lui Filat, Igor Popa afirmă că mai sunt încă 6 apelanți, numele nu pot fi divulgate, se știe doar că sunt persoane fizice și juridice, interesate de acest proces. 

”Noi aa planificat să cerem ședințe publice, noi vom insista asupra unui proces echitabil, dorim să ne convingem că nu există probe și că Filat e nevinovat. La Curtea de Apel vor fi invitați martorii respinși de Judecătoria Buiucani, martori din Federația Rusă, care sunt persoane dubioase, foști angajați la banca VTB24, Ilan Shor, declarațiile căruia sunt contradictorii și au fost contrazise de alți martori. Și Platon va fi invitat de către noi să depună mărturii luând în considerație că a făcut declarații publice care nu le-am cunoscut. Vrem să stabilim adevărul și vor fi audiați cei care vor ajuta la stabilirea adevărului, vom veni cu probe noi” menționează avocatul.

Popa a mai declarat că Vlad Filat nu a avut relații de afacere cu Veaceslav Platon.

„Filat va vorbi în fața presei, în fața unui procuror European când îi vor fi respectate drepturile, ofițerii Pantera nu au dreptul să-i îngrădească dreptul lui Filat de a comunica cu presa și să-l supună unui tratament inuman” a adăugat Popa.

Tudor Deliu, prezent și el la Curtea de Apel, afirmă că: „Ca și în trecut suntem aici să-l susținem pe Filat, noi insistăm ca cetățenii să cunoască ce se discută în ședințele de judecată, procesul altfel este unul politic, vrem ședințe publice să se cunoască adevărul”.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Все комментарии

m

24:67 21.09.2016

ma intreb in continuare, daca ipoteza me nu este reala privind ca Filat nu sta in puscarie dar undeva in lux si puf...
Filat la CAC in continuare ascuns de ochii lumii si a rudelor.Judecat in sedinte inchise/pe furis ...

Ответить