Vlad Filat, a fost adus la Curtea de Apel dar ședința s-a amânat din nou. Motivul amânării: Andriana Bețișor nu s-a mai prezentat în partea a doua a ședinței.

Avocatul Igor Popa a declarat că: „Din păcate, ședința a fost anulată din nou, pentru că procurorul Adriana Bețișor nu a mai venit. Noi am cerut astăzi recuzarea acestui procuror, pentru că dânsa din start a afirmat în presă că Vlad Filat se face vinovat de săvârșirea infracțiunii, fără să respecte prezumția nevinovăției. Bineînțeles că această cerere a fost refuzată de magistrați și considerăm că e o încheiere nemotivată. Cred că Adri­ana Beți­șor tre­buie amen­dată pen­tru ast­fel de acțiuni. Nu poți lipsi de la o ședință fără a veni cu vreo expli­ca­ție”.

Popa a mai declarat că, magistrații nu i-au acceptat în calitate de martori și să fie audiați Veaceslav Platon, deputatul Oleg Reidman și Mihail Gofman, precizând că, doar Shor a fost acceptat pentru data de 25 octombrie. Avocatul a mai afirmat că, judecătorii vor cât mai rapid să încheie procesul.

Ședința a fost amânată pentru 19 octombrie la ora 14:00.

Reamintim că, la 27 iunie 2016, Filat a fost con­dam­nat la 9 ani de închi­soare, cu exe­cu­tare, într-un dosar de coru­pere pasivă și tra­fic de influ­ență.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii