Omul de afaceri, Veaceslav Platon, anunțat în căutare și pe numele căruia a fost emis un mandat de arest pe un termen de 30 de zile, a fost reținut luni seara de serviciile secrete și Procuratura din Ucraina.

Procuratura de la Kiev anunță despre acest lucru pe pagina de facebook însă fără a divulga numele persoanei reținute.

0.jpg


Unele surse media au confirmat că este vorba despre Platon, acesta urmează să fie extrădat în Moldova.

Sursele Deschide.MD spun că asupra lui a fost găsit un pașaport fals pe nume ucrainean, iar potrivit informațiilor preliminare el urma să părăsească în regim de urgență țara vecină.

Mai spun sursele noastre, că Veaceslav Platon ar fi fost fost reținut în timp ce ieșea din clădirea în care își are o parte dintre oficii. Acesta era însoțit de câțiva colaboratori cu care încerca să evacueze documente depozitate în mai multe cutii.

Pe rețelele de socializare a început să circule și o poză care pare să fie de la reținerea acestuia. 

1.jpg

Sursa foto: facebook, Vitalie Eșanu

Veaceslav Platon este învinuit de procurorii anticorupție în dosarul BEM. Acesta ar fi beneficiat de credite neperformante în valoare de 800 milioane de lei și pe numele său a fost emis un mandat de arest pe un termen de 30 de zile și a fost dat în căutare internațională.

La rândul său, Platon declara ieri că nimeni nu l-a invitat la audieri, iar dosarul este unul fabricat și este datorat faptului că ar avea un conflict mai vechi cu Vlad Plahotniuc.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii