Controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, a predat benevol administraţiei Penitenciarului nr.13, municipiul Chişinău, două cutiuţe de metal (de forma cutiuţelor de chibrituri), a declarat pentru CrimeMoldova ofiţerul de presă al Departamentul Instituţiilor Penitenciare (DIP), Ana Botez.

Potrivit sursei citate, „cutiile, împreună cu materialele întocmite au fost expediate Procuraturii municipiului Chişinău, care urmează să le examineze conform competenţei şi să se expună asupra acestui caz. Nu cunoaştem, dacă acestea ar fi camere de luat vederi”, a specificat Botez.

Amintim că, Veaceslav Platon, aflat în arest la Penitenciarul nr. 13, a declarat în ședința de judecată de miercuri, 8 februarie curent, că a depistat în celula sa două camere de supraveghere video.

Potrivit avocatului Eduard Rudenco, Platon a depistat camerele ascunse în pod, una deasupra veceului, iar cealaltă deasupra patului. Avocatul a mai precizat că Platon ține obiectele depistate la el.

În acest sens, în cadrul ședinței de ieri, apărarea a înaintat o cerere privind o intervenție din partea acuzatorului de stat, așa cum a intervenit atunci când în celula lui Platon au fost depistate 2 telefoane mobile.

Potrivit acuzatorului, instalarea camerelor este o încălcare a dreptului la viață privată, motiv pentru care vor fi depuse plângeri la Procuratură și DIP, pentru dispunerea unei cauze penale.

Amintim că, la 2 noiembrie 2016, în rezultatul efectuării percheziţiei în celula lui Veaceslav Platon, procurorii anticorupție au depistat 2 telefoane mobile, iar pe acest fapt a fost iniţiat o cauză penală, sub aspectul depăşirii atribuţiilor de serviciu de către angajaţi DIP.

La 24 noiembrie a aceluiași an, pe această cauză, a fost reținut fostul şef al Penitenciarului nr. 13, Igor Juvală. El a fost învinuit de facilitarea şi acordarea posibilităţii deţinuţilor aflați în arest preventiv de a comunica cu alte persoane implicate în comiterea infracţiunii şi care cunosc circumstanţe importante ale urmăririi penale.

Amintim, că Veaceslav Platon a fost reținut în luna august 2016, fiind învinuit de faptul că ar fi beneficiat de credite neperformante de la Banca de Economii, în valoare de circa 800 de milioane de lei.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii