Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, se arată  nemulțumit de apariția în presă a procesului-verbal de audiere a lui Ilan Shor, în care acesta îl denunță pe Veaceslav Platon.

Morari a declarat pentru Anticoruptie.md că: „Acest proces-verbal de audiere a martorului a fost anexat la dosarul depus de procuror pentru eliberarea mandatului de arest. A fost înmânat părții apărării. Cineva din avocați probabil că a transmis presei acest document. În principiu, urmărirea penală urmează să fie confidențială. Părțile nu au dreptul să divulge materialele cauzei penale. Apărătorii de regulă nu sunt avertizați despre nedivulgarea datelor urmăririi penale. Probabil că pe viitor vom face acest lucru”.

Viorel Morari a comentat și comportamentul unor avocați ai omului de afaceri Veaceslav Platon.

„Avocatul trebuie să aibă un comportament onest și corect față de alți participanți la proces. La noi, lucrurile se întâmplă altfel, avocaților li se pare că sunt în campanie electorală sau sunt persoane politice. Dacă vom întreprinde acum măsuri împotriva avocaților vom fi acuzați că îi persecutăm pentru acțiunile pe care le fac. Dar există temei pentru a sancționa avocatul pentru aceste scurgeri de informații în presă, însă procedura nu este foarte clară”, a mai spus șeful Procuraturii Anticorupție.

Morari a mai precizat că ancheta în dosarul Platon este dificilă din cauza volumului mare de lucru, dar o mare parte a probelor au fost deja administrate când s-a cerut arestul în contumacie (absență nejustificată de la judecată a inculpatului - n.r.). Morari nu exclude că lui Platon i-ar putea fi înaintate și alte acuzații, în cadrul unor noi dosare care ar putea fi intentate, mai notează aceiași sursă.

Menționăm că la sfârșitul săptămânii trecute, în presă a fost publicat procesul-verbal de audiere suplimentară a lui Ilan Shor, datat cu 22 iulie curent, în care acesta denunță că în noiembrie 2014, Veaceslav Platon l-ar fi rugat să-l ajute cu bani pentru a scăpa de datoriile la Victoriabank.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii