Un avocat din Drochia a fost reţinut pentru trafic de influență, după ce a primit 500 de euro de la o persoană. Avocatul i-a promis acesteia că-i poate influenţa pe judecători să-i aplice o pedeapsă nonprivativă de libertate pentru comiterea violenţei în familie.

Potrivit procuraturii, avocatul a fost reținut imediat după ce a primit 500 euro, iar potrivit MAI, apărătorul a fost reținut când i-a fost transmisă o doua tranșă din mita pretinsă, în valoare de 150 euro.

În comunicatul MAI se precizează că avocatul ar fi pretins în total - 1600 de euro, susținând că are influență asupra factorilor de decizie din cadrul Judecătoriei Drochia, care examina o cauză penală în privința denunțătorului, inițiată pentru violenței în familie. Avocatul a promis că-i poate determina pe magistrați să-i aplice inculpatului o pedeapsă neprivativă de libertate pentru infracțiunea săvârșită.

Astfel, potrivit MAI, banii solicitați de avocat ar fi fost transmiși în două tranșe a câte 500 şi 150 de euro, sub controlul ofițerilor SPIA al MAI şi procurori. Apărătorul ar fi fost reținut în flagrant delict, în momentul primirii celei de-a doua tranșe, în sumă de 150 de euro, în biroul său de serviciu.

Procurorii anticorupție și ofiţerii SPIA au desfăşurat și percheziţii la domiciliul acestuia și în biroul de serviciu, de unde au ridicat mijloacele bănești, pe care ultimul le-a predat benevol.

Şefa Serviciului de presă al Procuraturii Generale, Maria Vieru, a precizat că avocatul are vârsta de 36 de ani şi activează începând cu anul 2006. „Acesta nu are antecedente penale”, a spus Vieru.

Pentru comiterea traficului de influenţă, legislaţia prevede o amendă de până la 60 mii lei sau închisoare de până la 5 ani.

La moment, bănuitul este reţinut pe un termen de 72 ore și se află în izolatorul de detenție preventivă.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii