Procurorii au solicitat instanței 19 ani de închisoare pentru fostul premier Vlad Filat, judecat pentru corupere pasivă și trafic de influență.

„Am cerut 19 ani de închisoare, 3000 de unități convenționale amendă (150 000 de lei)  și confiscarea bunurilor primite de la denunțătorul Shor cu privarea dreptului de a deține funcții publice timp de cinci ani”, a declarat procurorul Adriana Bețișor.

Potrivit părții acuzării Vlad Filat își va spune luni 27 iunie ultimul cuvânt în fața instanței. Acuzatorul spune că Filat se declară în continuare nevinovat.

Avocatul lui Vlad Filat, Igor Popa a declarat: „O consider o rușine pentru întreaga țară, deoarece într-un asemenea dosar fără probe în care inculpatului i se încalcă drepturile și libertățile trebuie să-ți fie rușine să ceri o asemenea sentință. Procurorii au mers doar pe presupuneri, iar în acest dosar nu se leagă una de alta nici două probe. Ilan Shor, cercetat într-un alt dosar nu poate fi considerat martor. Procurorul a cerut maxim ce se putea.”

Avocatul spune că Filat a fost practic impus să renunțe la greva foamei prin acele picurători care i s-au administrat.

Amintim că anterior Vlad Filat spunea că decizia a fost deja luată, iar până la sfârșitul acestei luni urmează să primească între 16-18 ani de închisoare cu executare.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii