Astăzi, la ora 12.00, la Judecătoria Buiucani din Chișinău, este fixată una dintre ultimele ședințe de judecată în dosarul Filat.

Fostul premier, aflat în arest, își va spune ultimul cuvânt, după care magistrații vor pronunța sentința.

După cum afirmă, Adriana Bețișor, procurorul care instrumentează dosarul fostului lider PLDM,  Filat va avea astăsi posibilitatea să vorbească, pentru ultima oară, în acest proces.

În ultimul său discurs de la tribuna forului legislativ, liberal-democratul a promis că va face dezvăluiri ce vor face ca sistemul politic moldovenesc „să sară în aer” însă  în cele aproape nouă luni de detenție preventivă, Filat nu a făcut nici o declarație sau destăinuire la acest subiect, fostul peledemist a rieterat doar pe pagina sa de facebook cele menționate anterior în parmament. 

Vlad Filat este acuzat de procurori de corupere pasivă și trafic de influență. Organul de urmărire penală a solicitat în instanță o pedeapsă pentru Filat de 19 ani de închisoare, cu confiscarea averii dobândite ilicit și privarea de dreptul de a ocupa funcții de răspundere pe o perioadă de 5 ani.

Filat a fost reținut de procurorii anticorupție la 15 octombrie anul trecut, imediat ce Parlamentul i-a retras imunitatea de deputat.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii