Avocatul omului de afaceri Veaceslav Platon, Ion Vâzdoagă a declarat că în baza unor informații, ședința de judecată a fost amânată pentru că Platon a înaintat o cerere de recuzare a magistratului judecătoriei Buiucani, Victor Rățoi, care urma să aducă la cunoștință învinuirea, presupunând că acesta nu va fi corect și va emite o încheiere inadecvată sau contrară intereselor acestuia.

Potrivit avocatului, care a activat anterior în calitate de procuror, motivele vor fi expuse pe data de 1 septembrie, când va fi examinată această cerere de recuzare de un alt judecător. Vâzdoagă a precizat că a mai înaintat un demers prin care a solicitat condiții confidențiale la întrevederile cu Platon, pentru a-i putea explica toate drepturile și garanțiile prevăzute de lege. Apărătorul a mai declarat că nu a reușit să discute încă cu Platon.

La fel ca și Platon, avocatul a declarat că extrădarea omului de afaceri este vădit ilegală și că Ucraina l-a extrădat fără temei juridic, din moment ce nu există nici un decret al președintelui țării vecine în privința retragerii cetățeniei lui Platon. De asemenea, dacă Ucraina va invoca că pașapoartele lui Platon sunt false, urmează a fi pornite alte 2 cauze penale pentru uz de fals, din moment ce acest lucru a fost admis de către autorități. Vâzdoagă a mai precizat că asupra extrădării se va expune CEDO, la care intenționează să adreseze o cerere.

Avocatul consideră că extrădarea lui Platon este o comandă, pentru că până în prezent nu a existat nici un proces de extrădare realizat cu așa pași rapizi.

Următoarea ședință în privința arestului lui Platon va avea loc pe 1 septembrie curent. Până atunci, omul de afaceri se va afla în Penitenciarul nr. 13.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii