Avocata Ana Ursachi, care din câte se înțelege, face parte din noua echipa de apărare a omului de afaceri Veaceslav Platon, a făcut câteva declarații pentru presă, după încheierea ședinței.

Avocata a declarat că esența învinuirii aduse lui Platon la moment nu este cunoscută de către nimeni și că apărarea a făcut cunoștință cu materialele cauzei abia astăzi.

Ursachi a spus că Platon se declară nevinovat și a făcut o acuzație fermă legată de numele lui Vlad Plahotniuc, numindu-l principalul beneficiar al tuturor banilor care s-au furat în Republica Moldova și unul dintre principalii beneficiari ai Landromat-ului.

Noua apărătoare a ținut să precizeze că Platon a împărțit avocaților o scrisoare în care indică că este într-o condiție fizică bună și nu are de gând să intre în depresie sau să-și încheie viața printr-un suicid, ceea ce înseamnă că acesta înțelege că viața lui în penitenciar este în pericol.

Ursachi a făcut câteva precizări și despre modul în care Platon a fost extrădat: „Dânsul ne-a povestit că a fost extrădat printr-o metodă cel puțin bizară. În momentul când lua cina seara în celulă, a fost ridicat efectiv de către milițienii ucraineni în hainele în care era deținut în celulă…el a fost pus într-un automobil, dus până la aeroport, de unde a străbătut calea aerului pe un charter particular, care el consideră că i-a fost organizat și plătit de Plahotniuc”.

Avocata spune că lui Platon nu i-a fost retrasă cetățenia ucraineană și că în țara vecină nu există dosar pornit pentru fals în acte. Ursachi susține că extrădarea s-a făcut prin violarea legislației Ucrainei.
Ursachi a spus de asemenea, că liderul echipei de avocați va fi cunoscutul avocat rus, Ilia Novicov.

Întrebată dacă îl cunoaște pe Platon, Ursachi a declarat că nu și că astăzi s-au văzut pentru prima dată. Aceasta a menționat că a fost angajată de către soția acestuia.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii