Ședința Judecătoriei Buiucani prin care urma a fi examinat demersul procurorilor privind prelungirea cu 30 de zile a mandatului de arest pe numele lui Veaceslav Platon a fost amânată. Procurorii au menționat că avocații au invocat mai multe circumstanțe, însă acestea nu au fost precizate.

În momentul intrării pe ușa judecătoriei, Platon a strigat în rusă „Toți banii i-a furat Plahotniuc”.Acesta a mai declarat pentru jurnaliști că a fost extrădat absolut ilegal și că este nevinovat.

Extrădarea lui Platon a fost disputată mult de către procurorii din Moldova și avocații omului de afaceri. Totuși, Platon a fost extrădat ieri în Republica Moldova, chiar dacă avocatul anterior al acestuia, Gleb Seghida menționa că acest lucru nu este posibil. Actualul avocat a lui Platon, Ilia Novicov, tot el apărătorul Nadejdei Savcenco, a prezis însă extrădarea omului de afaceri, fapt menționat printr-o postare de facebook, subliniid că acest lucru este posibil doar dacă Ucraina nu-l va recunoaște ca cetățean al său.

Amintim că, Veaceslav Platon este cercetat penal pentru escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari, prin prejudicierea Băncii de Economii cu peste 800 000 000 de lei. Procurorii au ajuns la concluzia că banii, obţinuţi prin înşelăciune sub formă de credite, au fost transferaţi pe conturile mai multor companii off-shore, iar ulterior, o parte din ei a fost utilizată pentru stingerea unor credite în băncile din Republica Moldova.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii