Pe lângă con­dam­na­rea la 9 ani de închi­soare, Vlad Filat va rămâne fără mai multe bunuri. Judecătorii au dat curs soli­ci­tă­rii pro­cu­ro­ru­lui Adri­ana Beți­șor și au dis­pus con­fis­ca­rea a patru automobile de lux, în valoare totală de 4 524 195,22 lei și mai multe construcții, terenuri și imobile în valoare de peste 791 milioane lei.

Astfel potrivit realitatea.md, jude­că­to­rii au dis­pus să-i fie con­fis­cată clă­di­rea din bulevardul Ște­fan Cel Mare și Sfânt, care apar­ține ”Soci­e­tă­ții pe Acțiuni Ipteh”. Aici sunt trei clă­diri și câteva încă­peri, care apar­țin aces­tei soci­e­tăți, ampla­sate de pe strada Ismail 33/1 și Ștefan cel Mare 65, estimată la valoarea de peste 5 mln 795 mii lei.

Clădirea ”Ipteh”, proprietar Vlad Filat.jpg

Sursa foto: timpul.md//Clădirea ”Ipteh”, proprietar Vlad Filat

Judecătorii au mai decis confiscarea casei lui Filat din strada Mitro­po­lit Gurie Grosu, obți­nută de fos­tul pre­mier în 2006, în urma unui con­tract de dona­ție de la părin­ții săi, care au construit-o până în anul 2001, în valoare de peste 4 mln 622 mii lei.

Casa lui Filat din strada Mitropolit Gurie Grosu.jpg

Sursa foto: timpul.md//Clădirea ”Ipteh”, proprietar Vlad Filat

Filat va rămâne și fără următoarele automobile de lux: 2 de model Vol­k­swa­gen, fabricate în anul 2013, în valoare de 973 828 lei și 1 018 124, o mașină de model Toyota, care costă 1 246 266 lei și un Porsche Cayenne, tot din anul 2013, valoarea de piață estimată la 1 255 976 lei.

Mașinele fostului premier sechestrate de CNA1.jpg

Sursa foto: protv.md//Mașinele fostului premier sechestrate de CNA

Filat va rămâne și fără cota parte din com­pa­ni­ile pe care le deține: 49,4 la sută din acțiunile companiei „Capital Invest Company” SA, în valoare de peste 6 mln 270 mii lei, dar și cota parte dintr-o altă companie în valoare de peste 4 mln 413 mii lei.

De asemenea, Vlad Filat va achit cheltuielile judiciare necesare în sumă de 15 561 lei în folosul Centrului Național Anticorupție. Acești bani se păstrează conturile și cardurile bancare ale inculpatului.

Menționăm că fostul lider PLDM a fost lipsit de imunitate parlamentară pe 15 octombrie, fiind pus sub învinuire în plenul Parlamentului.

El este învinuit că, în perioada când deţinea funcţia de prim-ministru, ar fi primit de la Ilan Shor mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250 000 000 de dolari pentru acordarea diferitor servicii. Astăzi,27 iunie, judecătorii au decis că Vlad Filat va sta 9 ani în penitenciar de timp închis pentru cele comise, pe de alte parte fostul premier nu-și recunoaște vina și spune că va contesta decizia la CEDO.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii