Judecătoria Buiucani a admis astăzi demersul procurorilor privind prelungirea cu 30 de zile a mandatului de arest pe numele lui Veaceslav Platon. Astfel, omul de afaceri își va petrece următoarele 30 de zile în arest la Penitenciarul nr.13, unde este deţinut şi fostul premier Vlad Filat.

Platon a apărut astăzi în fața instanței, după ce, ședința din 30 august prin care urma a fi examinat  demersul a fost amânată din cauza zilelor de odihnă. 

Cererea avocaților lui Veaceslav Platon privind recuzarea judecătorului Victor Rățoi a fost respinsă,decizia fiind luată de acest judecător în cadrul ședinței desfășurate cu ușile închise. 

Anterior, presa scria că omul de afaceri ar putea să nu mai ajungă până la şedinţa de judecată, deoarece este martor cheie în dosarul internaţional privind jaful miliardului, iar mulți dintre martori au dispărut misterios.

În timp ce era transferat dintr-un birou în altul, Platon a făcut mai multe declarații la adresa lui Plahotniuc, inclusiv că Shor și justiția este sub controlul total al acestuia și că, Plahotniuc vrea să scape de responsabilitate în dosarul miliardului: „Plahotniuc a furat miliardul şi vrea să scape de responsabilitate. Acest dosar este fabricat la comanda lui Plahotniuc pentru a distrage atenția de la adevărații hoți. Adevăratul hoţ este Plahotniuc, a furat ţara şi umileşte oamenii”. Platon a mai declarat că el nu a avut nici o legătură cu Ilan Shor.

Dacă la ședința din 30 august a fost prezentă fosta soție a omului de afaceri, jurnalista jurnalista Svetlana Platon (Jechiu), la ședința de astăzi a asistat actuala soție a lui Platon, modelul Eugenia Tulicevskaia.

Amintim că, în seara zilei de 29 august, după mai multe dispute privind extrădarea omului de afaceri Veaceslav Platon, acesta a fost adus la Chișinău. El este cercetat penal pentru escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari, prin prejudicierea Băncii de Economii cu peste 800 000 000 de lei. 

Precizăm de asemenea că Platon și-a schimbat echipa de apărare din Ucraina, în prezent interesele lui fiind reprezentate de avocatul rus Ilia Novicov, cel care a reprezentat și interesele pilotului ucrainean Nadejda Savcenco. În Moldova, apărarea lui Platon este asigurată de către un fost procuror – Ion Vâzdoagă. Totodată, în timpul ședinței de astăzi a fost văzută și avocata Ana Ursachi, cea care a reprezentat interesele lui Sergiu Cibotari, Grigore Petrenco, familiei fostului deputat Ion Butmalai ș.a.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii