Două manifestații de protest s-au desfășurat duminică, 26 august, în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) din capitală. Primul protest a fost organizat de Partidul „ȘOR”, iar celălalt de susținătorii Mișcării de Rezistență Națională, reprezentată de PAS, Platforma DA și PLDM.

Primii în PMAN au venit simpatizanții Partidului „ȘOR”, chiar dacă, potrivit unei cereri depuse la Primăria capitalei, s-a anunțat că aici activista Maia Laguta va desfășura o adunare.

În timpul protestului, pe scenă au urcat reprezentanți ai Partidului „ȘOR”, care au adus mai multe acuzații în adresa PAS și Platforma DA. „Nu vă lăsați provocărilor. Suntem împotriva PAS și a Platformei DA, cei care nu se țin de cuvânt. Nu vom tolera minciunile. Am venit să protejăm onoarea liderului nostru, Ilan Șor. Nu o să vă permitem să ponegriți numele lui”, a afirmat vicepreședintele Partidului „ȘOR”, Marina Tauber.

Prezent la eveniment, președintele formațiunii, IlanȘor, a subliniat că scopul acțiunii este apărarea proiectelor inițiate de partid. „În țara noastră cineva vrea să ne închidă proiectele, însă nu le va reuși”, a spus IlanȘor.

Cele două proteste erau divizate de carabinieri, însă ulterior protestatarii PAS, Platforma DA și PLDM, s-au deplasat la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt.

Liderul PAS, Maia Sandu, a îndemnat cetățenii să protesteze pașnic și civilizat. „Acești oameni încearcă să oprească tentativele de a demasca fărădelegile lui Ilan Șor. Noi susținem democrația și nu am venit pentru violențe. Nu ne vom agresa reciproc”, a menționat Maia Sandu.

„Cineva vrea ca societatea să fie dezbinată. Am anunțat un protest civic, pașnic și civilizat. Acești oameni vor ca mitingul de azi să degenereze în acțiuni violente. Acesta nu e scopul nostru, scopul nostru e să ne luăm țara înapoi”, a menționat liderul Platformei DA, Andrei Năstase.

În scurt timp, în fața monumentului Ștefan cel Mare și Sfânt a fost improvizată o scenă, iar protestul a continuat.

În timpul acțiunii, protestatarii au scandat: „Șor la pușcărie”, „Hoții”, „Noi suntem poporul”, „Jos dictatura”, „Noi nu cedăm”, „Diaspora-i cu noi, vrem țara înapoi” și „Jos mafia”.

Manifestația a fost susținută și de diasporă în mai multe orașe străine.

Înainte de începerea evenimentelor, dimineața, oamenii legii au încercuit clădirea Guvernului cu un zid de protecție, iar ordinea publică a fost asigurată de mai mulți polițiști și carabinieri.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Все комментарии

Mihai

24:67 27.08.2018

Sigur, porcuSOR este scula interlopului Plahotniuc. PorcuSOR are dezlegare la orice actiune impotrva PAS si PPDA.

Ответить