Socialistul Ion Ceban va candida la alegerile locale din municipiul Chișinău, pentru funcția de primar general.

Decizia a fost luată în cadrul ședinței activului republican al Partidului Socialist din Republica Moldova (PSRM), desfășurată astăzi, 18 martie.

La ședință a participat și șeful statului, Igor Dodon. Acesta a declarat că a fost invitat de către președintele formațiunii, Zinaida Greceanîi.

În prezent, Ion Ceban ocupă funcția de președinte al PSRM în Consiliul municipal Chișinău, dar și funcția de purtător de cuvânt al șefului statului.

Politicianul s-a făcut remarcat prin insistența de al demite pe fostul edil, Dorin Chirtoacă, l-a acuzat în repetate rânduri că ar fi distrus orașul și chiar la chemat la un duel. Totodată, Ceban a fost cel care l-a tras de urechi pe fostul primar și s-a luat la harță cu acesta în cadrul mai multor ședințe de la Primărie.

Ceban și-a început cariera politică în carul Partidului Comunist, iar în anul 2012 s-a alăturat socialiștilor. Acesta a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova din 2011 până în iulie 2015, dar și viceministru al Educației, Tineretului și Sportului din 2007 până în 2008.

Până la acest moment, intenția de a candida la funcția de primar a capitalei a fost făcută publică de către fostul ministrul al Mediului și vicepreședintele Partidului Liberal, Valeriu Munteanu, dar și liderul PPDA, Andrei Năstase.

Potrivit CEC, la data de 20 mai se vor desfășura alegeri locale noi în municipiile Chișinău și Bălți, după ce primarii acestor orașe, Dorin Chirtoacă și Renato Usatîi au anunțat că demisionează din funcție.

Pentru organizarea acestor două scrutine electorale vor fi cheltuiți peste peste 22 de milioane de lei, iar resursele financiare necesare urmează să fie identificate de către Parlament.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii