Avocatul Ilia Novicov, cel care a apărat-o pe Nadejda Savcenco, pilotul ucrainean, a scris pe pagina sa de facebook că va apăra interesele omului de afaceri Veaceslav Platon în procesul de extrădare a acestuia Republicii Moldova.

Acesta a scris că cazul Platon este cu totul diferit de cazurile ucrainenilor din Rusia de care s-a ocupat în ultimii 2 ani, dar că e la fel de grav.

Avocatul a scris că extrădarea este posibilă numai dacă Ucraina nu îl va recunoaște pe Platon drept cetățean al său: „În prezent poziția Procuraturii Generale a Ucrainei se reduce la presupunerea că pașaportul ucrainean din 2002 a lui Veaceslav Platon este fals. De fapt, cetățenia nu este determinată de un pașaport de hârtie, ci de temeiul obținerii ei în 1992. Și aceasta este un test pentru stat în privința seriozității abordării atribuțiilor sale. Încă niciodată, un cetățean al Ucrainei, rău sau bun, nu a fost extrădat. Nimănui”, a scris Novicov în postarea sa.

Avocatul a mai adăugat că astăzi la ora 12, împreună cu Alexey Shevchuk va organiza o conferință de presă unde va discuta alte detalii și dedesubturi politice ale acestei istorii. Novicov a scris că în seara zilei de 29 august, s-ar fi strecurat un zvon, că Platon, în pofida tuturor procedurilor legale, poate fi adus la Chișinău chiar astăzi: „Imediat după ce noi, avocații, am ieșit de la el, din izolator, la intersecția Ascolidov, în interior au intrat doi procurori „de extrădare” cu fețe foarte hotărâte. Dacă mâine se va dovedi că el a fost extrădat fără a trece de toate etapele de judecată, acesta va fi un semn foarte rău. Chiar și Rusia, odată, extrădându-l în grabă pe un cetățean de-al său, Turkmenistanului, s-a răzgândit mai apoi, obținând reîntoarcerea lui.” și-a încheiat Novicov postarea.

Novicov a utilizat în postarea sa numele de Cobalev în privința lui Platon, postând în acest sens și fotografia cu pașaportul ucrainean a lui Platon.

pasaport Platon.jpg

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii