Procesul lui Vlad Filat se apropie de sfârșit? Cel puțin așa reiese dintr-o postare pe pagina de facebook a fostului prim-ministru. Filat spune că decizia a fost deja luată, iar până la sfârșitul acestei luni urmează să primească între 16-18 ani de închisoare cu executare.

Liderul suspendat al PLDM susține că sentința este decisă și a fost deja șoptită judecătorilor și procurorilor.

„Trebuie să știți însă că această sentință a început să fie scrisă în momentul în care am devenit prim-ministru. Cu cât mai mult insistam eu pe reforme, cu atât mai mult scria Plahotniuc această sentință”, scrie pe pagina lui Filat.

Fostul premier al Republicii Moldova scrie că după alegerile parlamentare din 2014 a fost presat să cedeze funcția de prim-ministru astfel încât aceasta să treacă de la PLDM la PDM fiind pus în situația de a alege între Guvern minoritar sau premier democrat.

Filat spune că procesul a fost unul mimat, iar drept argumente sunt faptul că acesta se desfășoară cu ușile închise, iar PDM îl va folosi în campania prezidențială drept „țap ispășitor”.

Fostu lider PLDM spune că regretă faptul că nu a mers în anticipate în anul 2013 atunci când a denunțat acordul AIE 2 și când la numit păpușar pe prim-vicepreședintele PDM, controversatul oligarh și mogul media, Vlad Plahotniuc.

Menționăm că Vlad filat a fost reținut de ofițerii CNA la 15 octombrie 2015 în urma cererii Procurorului General de atunci, Corneliu Gurin. Filat este învinuit de corupere pasivă a unui alt controversatul om de afaceri, primar al orașului Orhei, Ilan Shor, fost președinte al BEM și BS, care a scris un autodenunț prin care spune că i-a dat 250 de milioane de dolari lui Vlad Filat.

Anterior avocații lui Vlad Filat au recunoscut că mesajele pe pagina de facebook a politicianului sunt plasate de către soția sa, jurnalista Angela Gonța. Procurorii au calificat în nenumărate rânduri aceste mesaje drept „tentative de intimidare a martorilor”.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii