Dosarul moldovenilor din afara țării, care nu au reușit să voteze la alegerile prezidențiale, nu va fi examinat de către Curtea Supremă de Justiție. 

Decizia a fost luată de către magistrații Mihai Poalelungi, Tatiana Vieru, Valentina Clevadî, Oleg Sternioală.

Avocatul diasporei, Eduard Digore, afirmă că dosarul nu a trecut admisibilitatea, iar magistrații nu și-au motivat decizia. De asemenea, avocatul a precizat că va merge într-o instanță internațională.

Amintim că Judecătoria sectorului Centru al Capitalei a respins cererea moldovenilor din Diasporă, care nu au putut să-şi exercite dreptul la vot în cel de al doilea tur al alegerilor prezidenţiale. Preşedintele completului de judecată, Djeta Chistol, a declarat drept neîntemeiate contestaţiile conaţionalilor din afara ţării.

În total, 143 de reprezentanţi ai Diasporei din Italia, Marea Britanie, Franța, Irlanda au acționat organele electorale în instanța de judecată, după ce Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău, precum și Comisia Electorală Centrală, au adoptat hotărâri de restituire a celor circa 4.000 de contestații depuse de persoanele, care nu au reușit să voteze. Cele mai multe semnături, în număr de 75 au venit din Marea Britanie, urmată de Irlanda cu 29 de semnături şi Italia, cu 28 de semnături.  
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii