La o lună de la apariția pe site-ul Judecătoria sectorului Buiucani a celor 24 de pagini din cele 171 din hotărârea motivată în dosarul fostului prim-ministru Vlad Filat, întregul document încă nu a fost plasat din cauza problemelor tehnice.

Anticoruptie.md scrie că, pe 11 august, atunci când a fost publicat pe pagina Judecătoriei Buiucani un fragment din hotărârea motivată a instanței, Svetlana Rudei, șefa Direcției generalizare și sistematizare a practicii judiciare din cadrul judecătoriei, a declarat că defecțiunea tehnică va fi înlăturată în scurt timp, iar opinia publică va avea acces la întregul document.

„Este vorba despre o eroare tehnică. Noi am solicitat Centrului de Telecomunicații Speciale, care gestionează tehnic site-ul nostru să înlăture aceste deficiențe, dar deocamdată ei nu au făcut-o”, a explicat pentru aceiași sursă persoana responsabila de comunicare cu presa de la Judecătoria sectorului Buiucani. „Nu știu ce s-a întâmplat atunci când a fost pusă bifa pentru ca hotărârea să devină «publică». Eu personal pot vedea întreaga hotărâre de judecată”, ne-a asigurat angajata instanței.

Svetlana Morărescu, angajată în cadrul CTS, afirmă că defecțiunea tehnică va putea fi înlăturată abia la începutul anului viitor.

„Într-adevăr, a existat o problemă tehnică legată de volumul mare al sentinței, dar încărcarea dosarelor pe site nu este responsabilitatea noastră, ci a instanței. Noi am constat că există o problemă tehnică a programului prin care sunt încărcate dosarele, nu ține de competența noastră de aceea am semnalat-o mai departe celor de la Agenția de Administrare a Instanțelor de Judecată. Să știți că dosarul Filat nu este singurul în care a apărut această eroare”, a declarat pentru portalul  Anticoruptie.md.

Pe de altă parte, sefa Direcţiei administrarea instanţelor judecătoreşti din cadrul AAIJ, Elena Corolevschi, susține că ei nu au primit nicio sesizare din partea Judecătoriei sectorului Buiucani despre existența vreunei  probleme tehnice în funcționarea portalului instanțelor de judecată. 

Judecătoarea Galina Moscalciuc, președinta completului de judecată care a examinat dosarul fostului premier, anunța anterior că sentința motivată în dosarul Filat va fi publicată doar după ce și Curtea de Apel Chișinău se va pronunţa în cazul politicianului condamnat la nouă ani de închisoare, însă, la începutul lunii august, o parte din hotărâre a fost totuși publicat de instanță.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii