Un pilot străin și doi soldați și-ar fi pierdut viața în urma prăbușirii unui elicopter contractat de NATO, pe teritoriul unei baze militare din Afganistan.

Potrivit surselor Deschide.md, pilotul ar fi cetățean al Moldovei, iar elicopterul ar aparține companiei moldovenești Valan, implicată și în tragedia aviatică de lângă Coasta de Fildeș, în urma căreia 4 piloți moldoveni și-au pierdut viața.

Managerul companiei, Serghei Kitsyuc, nu a comentat informația despre accidentul din Afganistan pentru sursă.

Informația despre prăbușirea elicopterului și moartea soldaților și pilotului a fost publicată de washingtonpost.com, însă fără precizarea naționalității victimelor. Și alte publicații internaționale au scris despre accident.

Publicația mai scrie, cu referire la purtătorul de cuvânt al armatei  afgane, Maj. Hanif Rezaie, că alte trei persoane, inclusiv un alt pilot străin, au fost rănite în urma accidentului.

Alți șapte militari, care se aflau la bordul elicopterului, au fost salvați.

Elicopterul MI-8 s-ar fi prăbușit la scurt timp după decolarea de la baza aflată lângă orașul nordic Mazar-i-Sharif. Cauza impactului ar fi o problemă tehnică, iar elicopterul s-a aprins în timpul impactului cu solul. 


Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii