Subiecte

Editorial Editorial

Rubrica în care dezbatem și analizam lucrurile care ne interesează și ne afectează. Noi prezentăm opinia noastră, felul în care percepem lucrurile, iar concluziile le trageţi voi.

Citește mai departe...
Dosarul Diasporei Dosarul Diasporei

Reprezentanţii diasporei au acționat organele electorale în instanța de judecată, după ce acestea au hotărât să restituie contestațiile depuse de către moldovenii care nu au reușit să voteze la 13 noiembrie.

Citește mai departe...
Dosarul Filat Dosarul Filat

Vlad Filat a fost condamnat la 9 ani de detenție pentru trafic de influenţă şi corupere pasivă în dosarul fraudelor de la Banca de Economii. Filat se declară nevinovat și afirmă că dosarul său este unul politic.

Citește mai departe...
Dosarul Shor Dosarul Shor

Ilan Shor a fost învinuit de gestionarea frauduloasă a BEM și spălare de bani în proporții deosebit de mari. Shor a declarat că a luat bani de la BEM, doar că a fost impus de Vlad Filat să facă acest lucru.

Citește mai departe...
Dosarul Platon Dosarul Platon

Veaceslav Platon este acuzat de spălare de bani și escrocherie în proporții deosebit de mari. Platon afirmă că este nevinovat, iar dosarul său a fost fabricat la comanda lui Vlad Plahotniuc.

Citește mai departe...
Dosarul Usatîi Dosarul Usatîi

Renato Usatîi este acuzat de faptul că în 2011 l-a expropriat Gherman Gorbunţov de pachetul majoritar de acţiuni pe care le deţinea la „Universalbank” din Chişinău, iar ulterior a comandat asasinarea acestuia.

Citește mai departe...
Teste CrimeMoldova Teste CrimeMoldova

Redacția CrimeMoldova publică o serie de teste, cu ajutorul cărora puteți să percepeți mai ușor politica și evenimentele marcante din Republica Moldova.

Citește mai departe...
Dosarul Pântea Dosarul Pântea

Fostul prim-viceprocuror, Andrei Pântea a fost reţinut de procurorii anticorupţie, pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu, prin transferul dosarului interlopului, Grigore Caramalac, în Federaţia Rusă.

Citește mai departe...
Investigațiile CrimeMoldova Investigațiile CrimeMoldova

Prin intermediul investigațiilor efectuate de către jurnaliștii CrimeMoldova, împărtășim cu dumnevoastră descoperirile noastre. Vă prezentăm ceia ce ascund de ochii noștri politicienii sau oamenii de lege.

Citește mai departe...
Pădurea defrișată din Fălești Pădurea defrișată din Fălești

Mai mulți funcționari de stat și 2 oameni de afacere sunt vizați într-un dosar al defrișărilor ilicite dintr-o pădure din r. Fălești. Funcționarii sunt bănuiţi că au manifestat neglijenţă în serviciu și ar fi luat mită.

Citește mai departe...
Dosarul licitațiilor trucate Dosarul licitațiilor trucate

Mai multe persoane sunt bănuite de trucarea licitațiilor publice. Acestea sunt învinuite de abuz de serviciu, trafic de influenţă, corupere activă, corupere pasivă şi depăşirea atribuţiilor de serviciu

Citește mai departe...
Spălătoria rusească Spălătoria rusească

„Spălătorie rusească” a implicat 17 judecători din Republica Moldova, care au semnat ordonanțe judecătorești dubioase, prin intermediul cărora, timp de 3 ani (2010-2014) au fost spălate cca 18 miliarde de dolari, provenite din Rusia.

Citește mai departe...
×
Contact cu redacția
CAPTCHA
Scrisoarea a fost expediată. Mulțumesc