Dosar

Vlad Filat

Politician și fostul prim-ministru al Republicii Moldova, fondator al  Partidului Liberal Democrat din Moldova. S-a născut la 6 mai 1969, s. Lăpuşna, raionul Hânceşti.

A studiat la Colegiul Cooperativ din Republica Moldova (1989–1990), apoi și-a continuat studiile la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, Facultatea de Drept (1990–1994).

Între anii 1994-1998,...

Vladimir Voronin

S-a născut la 25 mai 1941 în satul Corjova, Dubăsari. Vladimir Voronin este cunoscut drept cel de-al treilea președinte al Republicii Moldova,  unul dintre cei mai longevivi politicieni din țara noastră, actual și unic președinte al PCRM.

În anul 1961 a absolvit Tehnicumul Cooperatist din Chişinău, în anul 1971 – Institutul Unional pentru Industria Alimentară, în anul 1983 – Academia de Ştiinţe Sociale de pe lîngă CC al PCUS, iar în...

Serghei Filipov S-a născut la 1 februarie 1965 în Taraclia, fost membru al PCRM, a obţinut cel de-al doilea mandat de primar al oraşului Taraclia în urma alegerilor locale din 2015. La cel de-al doilea mandat Filipov a candidat independent și a câștigat alegerile cu peste 70 la suta din voturi.

Filipov, a rămas fără mandat de primar, după ce Curtea de Apel Cahul l-a recunoscut pe acesta vinovat de tăierea mai multor copaci bătrâni din scuarul primăriei.

Instanţa l-a privat de dreptul...

Alexandru Tănase

Preşedintele Curţii Constituţionale a Republicii Moldova, Judecător la Curtea Constituţională, fost Ministru al Justiției, avocat și politician. S-a născut la 24 februarie 1971, în Chişinău.

Licenţiat în Drept (Facultatea de Drept, Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Iaşi, 1994);

Tehnici de Apărare în cauzele penale (Asociaţia Barourilor Americane, 2004);

Instruirea formatorilor...

Vladimir Moscalciuc, alias „Makena”

S-a născut în anul 1967. Vladimir Moscalciuc, alias Makena sau „hoţ în lege”, este capul unei organizaţii criminale ce activează în penitenciarele din Moldova. Majoritatea deţinuţilor i se supun şi îi plătesc taxe lunare.

Poliţia susţine că Makena a fost numit „hoţ în lege” în 2001 de către şefii clanurilor criminale din CSI. Pentru a fi încoronat se spune că ar fi plătit unei organizații criminale din Kiev jumătate...

Evgheni Șevciuk Liderul Republicii Moldovenești Nistrene. S-a născut la 19 iunie 1968 în Râbnița, orașul aflat sub controlul autorităților transnistrene.    
A absolvit Liceul nr. 2 din Râbnița (1985). A studiat un an la Facultatea de Mecanică din cadrul Institutul Agricol din Chișinău, după care și-a satisfăcut stagiul militar.

În perioada 1992-1996 ...

Pages: Prev. 1 2 3 4 5 6 Next
×
Contact cu redacția
CAPTCHA
Scrisoarea a fost expediată. Mulțumesc