Andronic a figurat în anul 2012 în „topul celor mai incompetenţi magistraţi”. Topul a fost realizat de Judecatori.evaluez.eu, aici activitatea magistraţilor a fost apreciată de către oameni simpli în baza profesionalismului, eticii profesionale, dar şi a calităţii deciziilor luate.

Printre judecătorii evaluaţi negativ  se număra și Adela Andronic.

În 2015, Andronic a luat o decizie, prin care a suspendat activitatea noii conduceri a „Biroului Asiguratorilor Auto" pentru două luni. Pe parcursul acestei perioade, au fost efectuate mai multe operațiuni, instituția fiind prejudiciată cu peste 20 de milioane lei. Conform agora.md, banii erau prevăzuți pentru fondul de garanție al țării noastre, stabilit de Consiliul Birourilor Sistemului Internațional de „Carte Verde". În urma imposibilității de plată, în mai 2015, la Bruxelles, s-a hotărât suspendarea Moldovei din sistemul menționat. Totuși, s-a reușit obținerea mai multor amânări până în iunie 2016.

La 2 iunie a fost dat verdictul final. Adunarea Generală a membrilor Consiliul Birourilor „Carte Verde" de la Bruxelles, care s-a desfășoară în Tallinn, Estonia a decis revocarea decizia de suspendare a BNAA din Sistemul „Carte Verde". Astfel, Republicii Moldova i se păstrează calitatea de membru monitorizat al Sistemului Internațional „Carte Verde" cu condiția executării iminente a măsurilor ce vor redresa stabilitatea și siguranța financiară a BNAA cu implicarea autorităților Republicii Moldova.

În apărarea sa, Andronic declara: „Cred că nu merit să fiu sancționată. Am analizat foarte multe decizii ale Curții de Apel pe cazuri absolut similare și vreau să vă spun că au fost luate hotărâri diferite. Nu există o practică unică”, a spus ea.

În acest timp, Adela Andronic fost cercetată disciplinar pentru decizia adoptată. În adresa CSM au parvenit sesizările ministrului Justiției, Vladimir Grosu, (din 14.04.15) și directorului executiv al BNAA, Mihail Manoli, (din 08.05.15) la acțiunile Adelei Andronic (Judecătoria Centru, mun. Chișinău). Prin hotărârea Completului de admisibilitate nr. 2 al Colegiului disciplinar pe lângă CSM din 18.09.15, solicitările depuse au fost respinse.

Prin contestația ministrului Justiției, Vladimir Cebotari, (din 17.11.15) și cea depusă de BNAA, a fost casată decizia anterioară și aplicată judecătoarei Adela Andronic sancțiunea disciplinară - avertisment. Ulterior, hotărârea Colegiului Disciplinar din subordinea CSM a fost contestată de BNAA (pe 26.04.2016). Astfel, Consiliul Superior al Magistraturii i-a aplicat Adelei Andronic sancțiunea disciplinară - eliberarea din funcția de judecător.

Anual la Consiliul Superior al Magistraturii sunt depuse în jur de două mii de sesizări împotriva judecătorilor. Numărul de sesizări acumulate de unii judecători coincide cu experiența lor și imaginea pe care au creat-o în societatea civilă, ca urma a scandalurilor în care au fost implicați. Adela Andronic a avut 26 de sesizări depuse la CSM, dintre care 20 respinse.