În toamna anului 2014, Constantin Țuțu a devenit membru al Partidului Democrat din Moldova și la alegerile parlamentare din 2014 din Republica Moldova a candidat la funcția de deputat fiind al 13-lea pe lista PD.

După alegerile din 30 noiembrie, Țuțu a declarat venituri destul de modeste, deputatul a obţinut venituri de 290.000 de lei din activitatea sportivă. Acesta mai deţine un teren în comuna Băcioi cu o valoare de 909 lei, un cont bancar de 14.000 de lei şi are două Mercedes-uri de lux în valoare totală de 150.000 de lei.

Tot în 2014, Constantin Ţuţu a fost desemnat cel mai bun luptător de K-1 din Moldova.

Cel mai tânăr deputat de pe lista PD este dublu campion mondial în versiunea KOK (King of Kings), la turneul „KOK World Grand Prix” din 2011 și 2014 şi câștigătorul „Grand Prix FEA” din 2009,  campion FEA 2011, campion K-1 „World Grand Prix”, la categoria 85 kg în anul 2013.

La ultimele apariţii în ring, Țuțu a fost asistat de Vlad Plahotniuc, sportivul dedicând victoriile sale PDM.

Țuțu face parte din Comisia permanenta de securitate naţională, apărare şi ordine publică.

Bănuit, apoi martor într-un dosar de omor

În anul 2012 Constantin Țuțu a fost implicat într-o încăierare la Orhei, soldată cu moartea interlopului moldovean Alexei Veretco, alias „Krasavcik”. Actualul deputat democrat a fost bănuit de implicare în omorul lui Veretco și a fost căutat de poliție, pe numele lui fiind emis un mandat de arestare. Constantin Țuțu a fost scos însă de sub urmărire penală, după ce presupusul asasin s-ar fi predat.

Constantin Țuțu a declarat pentru Moldova Curată că regretă foarte mult cele întâmplate și că s-a aflat absolut accidental în cercul persoanelor implicate. Acesta afirma în 2015 că: „Abia aştept să se finalizeze acest caz, ca instanța să decidă cine e vinovat. Eu acolo am nimerit întâmplător şi nu am nicio vină”, a menţionat Ţuţu.

Judecătoria Orhei l-a achitat 13 mai 2016 pe deputatul PDM în dosarul omorului lui Alexei Veretco. Totuși Țuțu  ar putea ajunge după gratii. Potrivit PROTV, avocatul familiei Roman Zadoinov a contestat la Curtea de Apel, sentința pronunțată de magistrații de la Judecătoria Orhei.

Avocatul a cerut ca decizia primei instanțe să fie clasată, iar deputatul Țuțu și restul invinuiților sa fie condamnați la detenție pe viață.