Într-un interviu acordat pentru VIP Magazin în 2015, Gacikevini povestește cum a început cariera sa: „După ce am absolvit ASEM, am avut de ales între a face sport într-o ţară care nu are bani pentru sport şi între a începe să lucrez în economie. Şi atunci a decis soarta pentru mine. Conducătorul tezei mele de licenţă, care lucra la Banca de Economii, mi-a propus – unui începător – să vin la bancă, la cel mai mic post de economist. Era începutul lui 1995 şi, într-un an, am avansat la postul de şef al Departamentului Hârtiilor de Valoare şi şef adjunct al Direcţiei Trezorerie. In noiembrie 1996, am plecat, pe urmele unei echipe în frunte cu Ana Gheorghiu, la "Investprivatbank". La acel moment, într-o bancă mai mică puteai parcurge mai multe etape într-o perioadă scurtă de timp. Am fost angajat pe post de şef adjunct al Direcţii Operaţiuni de Piaţă. Timp de opt ani, banca a cunoscut salturi spectaculoase, dar şi căderi pe potrivă; a fost o perioadă în care risca să fie comasată, iar noi rămăseserăm vreo 20 de oameni care au decis că meargă până la capăt, în asemenea momente de tensiune psihologică, verifici de ce eşti în stare şi cât coşti. Continuând lupta pentru existenţă, am găsit investitori, banca a început să-şi revină şi, în momentul în care am plecat de acolo, ea deţinea o poziţie sigură în grupul de bănci de aceeaşi mărime. Am plecat de la "Investprivatbank" fiind deja membru al Consiliului Directorilor şi şef al Direcţiei Operaţiuni de Piaţă".

Întrebat cum a ajuns la BEM, Gacikevici a menționat: „M-au invitat la Guvern. Am avut câteva discuţii...”

Grigore Gacikevici, a fost suspectat de escrocherii în proporţii deosebit de mari. Iar pe 1 februarie 2013 a fost reţinut la Aeroportul Internaţional Chişinău. 

Gacikevici ar fi favorizat dobândirea unui credit bancar în valoare de peste 2 milioane de euro prin înşelăciune, de către doi agenţi economici. Procurorii vorbeau despre sume de bani, acordate pe parcursul anului 2011.

Ulterior în 2013 fostul preşedinte al Băncii de Economii, a fost pus oficial sub acuzare, fiind învinuit că ar fi acordat credite în mod fraudulos, și era cercetat în dosarul penal deschis de Procuratura Anticorupţie în octombrie 2012, după ce s-a constatat că de pe conturile Băncii de Economii au dispărut 400 de milioane de lei. Banii au fost acordaţi drept credite unor companii care fie au falimentat, fie nu-şi pot întoarce datoriile.

La 5 noiembrie 2015, Judecătoria sectorului Buiucani urma să pronunţe sentinţa în privinţa lui Gacikevici. Magistraţii au decis însă să reia cercetarea judecătorească pe motiv că instanţa ar fi avut nevoie de mai multă informaţie pentru luarea unei decizii.

În repetate rânduri Grigore Gacikevici a mai fost reţinut și eliberat de CNA. La momentul actual fostul șef de la BEM se află în arest preventiv.

Până acum, procurorii au trimis în judecată circa 20 dosare penale ce vizează obţinerea creditelor neperformante de la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank, iar altele 44 se află în anchetă.