A fost director la Agenţia Naţională de Transport Auto (ANTA), anterior, Igor Guja a fost director adjunct la Direcţia Financiară la Calea Ferată a Moldovei (august 2013 - ianuarie 2014), iar înainte de asta – ofiţer superior la Centrul Naţional Anticorupţie.

Într-o investigație realizată de ”Moldova Curată”, Guja spune că a acceptat să vină la DIP pentru echipă, deși va ridica un salariu de câteva ori mai mic de cât la Agenţia Naţională de Transport Auto unde avea un salariu de aproximativ 35 de mii de lei pe lună.

Igor Guja s-a angajat la ANTA în ianuarie 2014, iar în 2015, potrivit declaraţiei de avere, şi-a achiziţionat un apartament în Chişinău. Locuinţa are o suprafaţă de 94,8 m.p. şi o valoare de 620 361 lei. Această sumă depăşeşte venitul anual declarat pentru 2014, de 436 813 lei.

Solicitat de Moldova Curată, Igor Guja a declarat că apartamentul şi l-a achiziţionat din salariul de la ANTA, despre care a subliniat că a fost unul mare. El a explicat diferenţa dintre costul apartamentului şi veniturile sale prin faptul că a acumulat banii necesari pe parcursul mai multor ani, inclusiv cu ajutorul părinţilor.