Oficial, potrivit paginii Agenției Achiziții Publice, ÎN Exdrupo are câștigate 11 contracte/acorduri de achiziții publice în valoare de cca 400 mln lei. Cel mai mare contract a fost încheiat în 2013 cu Direcția Generală Transport Public și Căi de Comunicație Chșinău, valorând peste 128 mln lei.

Potrivit materialelor jurnalistice, ÎM Exdrupo și conducerea ei a fost implicată în mai multe scandaluri de corupție.

În octombrie 2015, șeful Exdrupo, Efim Cheptanari a fost arestat, fiind suspectat de delapidarea a cca 700.000 de lei din bugetul destinat pentru procurarea pavajului pentru curțile blocurilor din capitală. Inițial, Efim Cheptănari a fost demis de primarul Dorin Chirtoacă, dar nu a ajuns după gratii, iar ulterior a fost numit director adjunct al întreprinderii, iar fostul său subordonat, Ștefan Racu a fost numit director.

Exdrupo a fost implicată într-un scandal de corupție şi în 2014, pentru un caz legat, de asemenea, de delapidarea unor fonduri străine în proporţii foarte mari. Conducerea Exdrupo era bănuită pentru modul în care a fost alocat bugetul pentru drumurile din municipiul Chişinău. În urma acestui caz nimeni însă nu a fost condamnat.

În 2015, muncitorii companiei au fost învinuiți de calitatea proastă a lucrărilor de asfaltare pe strada Negreșteni din capitală, dar și străzii pietonale. Astfel câștigând contractul pentru amenajarea străzii pietonale din capitală, Exdrupo a cedat comanda firmei „Lucet-Comerț”, angajată în calitate de subantreprenor. Ultima este afiliată fratelui primarului municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă.

De asemenea, într-un material al Ziarului Național, Exdrupo a fost inclusă în lista companiilor care câștigă licitații publice propunând cel mai mic preț, iar ulterior majorează considerabil costul lucrărilor, invocând diferite motive.

În 2014, Exdrupo a fost în top 10 companii cu cele mai valoroase contracte/acorduri de achiziții publice.

Averea modestă a șefului Exdrupo

Pe pagina CNI este publicată declarația de avere a lui Egfim Cheptanari doar pentru anul 2013. Potrivit acesteia, în 2013 el a ridicat un salariu de peste 183 mii lei, iar soția acestuia, care activează în cadrul Direcția Generală Transport Public și Căi de Comunicație Chșinău (cu care Exdrupo a încheiat mai multe contracte impresionante) – peste 52 mii lei. Soții au declarat un apartament de cca 340 mii lei și un garaj de 25 mii lei. De asemenea cei doi au o mașină de model Volvo, în valoare de 125 mii lei. Efim Cheptănari, șeful Exdrupo, se află la conducerea întreprinderii din 2006, fiind catalogat, din cauza calității lucrărilor executate de întreprinderea pe care o conduce - ”șeful gropilor din capitală”.