În prezent, CTS este operatorul sistemelor informaţionale şi de telecomunicaţii ale Guvernului Republicii Moldova şi prestează servicii în domeniul tehnologiilor informaţionale şi de asigurare a securităţii informaţionale.

La sfârșitul anului 2015, Centru a fost implicat într-un scandal public, după ce ZDG a descoperit că în sondajul on-line inițiat de ziar, care îndemna citi­to­rii să aleagă urmă­to­rul pre­mier, numărul de votanți pen­tru vari­anta Vlad Pla­ho­t­niuc a avut o creștere uimitoare. ZDG a descoperit că s-a votat de zeci de ori pe minut de pe adresa de IP 89-32-230-130.sta.cts.md, care sugera că apar­ține ÎS CTS, care asi­gură acce­sul la inter­net pen­tru insti­tu­ți­ile impor­tante ale sta­tu­lui. Atstfel, reieșea că pentru Plahotniuc s-a votat din interiorul unei instituții de stat. Zdg mai scria că falsificarea son­da­ju­lui de pe zdg.md a fost urmată de zeci de pos­tări pe rețe­lele de soci­a­li­zare și pe blo­gu­rile și site-urile afi­li­ate Par­ti­du­lui Demo­crat, care făceau tri­mi­tere la rezul­ta­tul son­da­ju­lui de pe zdg.md care-l dădeau înving­ă­tor, în pre­fe­rin­țele oame­ni­lor pen­tru foto­liul de pre­mier, pe Vlad Pla­ho­t­niuc. De asemenea, publicația a descoperit că de pe adresele de la care s-a votat masiv pentru Plahotniuc, pe site-ul zdg veneau și comentarii în susținerea PD.

Ulterior CTS a venit cu o reacție în care a menționat că nu poartă răs­pun­dere pen­tru modul în care sunt utilizate adresele de IP oferite instituțiilor publice.

Ca și alte întreprinderi de stat, CTS a avut contracte de achiziții impresionante cu instituții de stat, inclusiv de peste 1 mln de lei. Doar de la începutul anului curent, Centrul a câștigat un contract de peste 23 mln lei cu Cancelaria de Stat

Relațiile mebrilor Consiliului de Administrație al CTS

Începând cu 2010, director al centrului este Serghei Popovici, care anterior a activat și în cadrul CCCEC.

Potrivit Raportului de activitate al CTS pentru 2015, membri ai Consiliului de Administrație sunt: Eduard Bănăruc, Svetlana Budeci, Eugeniu Sturza ,Veaceslav Grigoriev, Andrei Prisacar, Dmitri Romanescu, Steluța Andreeva. Unii dintre aceștia au figurat în dosare răsunătoare sau au fost apropiați de oameni influenți.

Bănăruc a fost secretar general adjunct al Guvernului Filat, membru al PLDM. Din această funcție el a fost eliberat la începutul acestui an, fiind înlocuit cu un deputat PD. Bănăruc a activat și în cadrul CA al Băncii de Economii, lichidate în 2015, dar și a altor întreprinderi. Bănăruc era considerat unul dintre cei mai apropiați oameni ai fostului premier Filat și prieten al purtătorului de cuvânt a lui Filat, Igor Volnițchi. El a activat ca director general la SA Ipteh. Conform unor date publicate de presă, Bănăruc a avut afaceri comune cu fostul șef al Serviciului Vamal, Tudor Balitchi (o reţea de schimburi valutare din Capitală.). În 2013, CNA a găsit în biroul lui Bănăruc din cadrul Cancelariei de Stat 40700 dolari, 1580 euro și 24540 lei, în urma unor descinderi în dosarul Vicol (fost șef al Inspectoratului Fiscal, condamnat la 6 ani de închisoare pentru trafic de influență), dar Bănăruc s-a ales doar cu o amendă de 10 mii de lei. În 2013, Bănăruc a ajuns și în vizorul CNI, pentru că nu a indicat în declarația de avere un apartamnet, iar în 2014, CNI a constata că acesta a utilizat mașina de serviciu pentru a participa la nbunta ex-șefului vămii, Tudor Balițchi. Bănăruc a fost și în lista ”martorilor lui Filat”.

Un alt membru al CA, Eugeniu Sturza, a fost șef al cabinetului ex-prim-ministrului, Iurie Leancă, iar anterior a fost consilier al ex-premierului Filat.

Steluța Andreeva a fost consilier Principal de Stat al ex-prim-ministrului Chiril Gaburici, iar anterior a ocupat postul de administrator al M-Docs SRL, la care Gaburici deţine 33% din capital și la care a renunțat în favoarea funcției de consilier. Andreeava a administrat potrivit presei și o altă afacere a fostului premier Gaburici – compania Green Property SRL. Potrivit presei, Andreeva a activat și în calitate de jurnalistă și blogheriță. Andreeva este fiica fostului director al ziarului guvernamental „Moldova Suverană” şi al Editurii „Universul”, Constantin Andreev. Aceasta a mai fost implicată și în escrocheria Work&Travel, organizate de Global Business Consultanță, prin care mai mulți studenți , care intenționau să plece în America au rămas fără bani.

Despre Svetlana Budeci, Veaceslav Grigoriev, Andrei Prisacar și  Dmitri Romanescu în presă nu au apărut prea multe informații.