Întreprinderea de Stat „Fiscservinform” este parte componentă a Serviciului Fiscal de Stat, fiind specializată în elaborarea şi implementarea tehnologiilor informaţionale avansate, de gestiune şi procesare a datelor cu caracter fiscal.

În anul 2009, Fiscservinform a fost desemnată în calitate de administrator tehnico-tehnologic al Sistemului informaţional fiscal.

Începând cu 2011, întreprinderea a câștigat contracte impresionante cu statul (numai de la începutul anului curent – peste 20 mln lei), majoritatea cu instituția în a cărei subordine se află.

La începutul anului curent, întreprinderea a ajund în vizorul presei pentru neonorarea obligației de publicare a declarațiilor de avere pe pagina CNI, după ce câștigase în urma unei lici­ta­ții, drep­tul de a le digi­ta­liza și plasa pe site-ul instituției. Serviciul a costat CNI-ul peste 700 mii lei. Declarațiile nu au fost publicate nici până astăzi.

Î.S. “Fiscservinform” este reprezentată de Coceban Vitalie – administrator. Din consiliul de Admnistrație al întreprinderii, fac parte: Cernei Anton (președinte) și membrii: Cazan Roman, Foalea Lidia, Nevmerjițchi Ilie, Palii Lilia, Munteanu Neli, Postu Dorin.

În 2015, Lidia Foalea, care deține și funcția șef al Direcției reglementarea contabilității și audit în sectorul corporativ a Ministerului Finanțelor a fost vizată într-un act CNI, pentru faptul că SRL „Valaudit” S.R.L., care îi are ca acționari pe soțul funcționarei (25%) și pe mama acesteia (75%), a fost inclusă în proiectul  Hotărârii de Guvern cu privire la aprobarea listei societăților de audit, privind auditarea situațiilor financiare pentru anul 2015 ale întreprinderilor de stat și ale societăților pe acțiuni, în care cota statului depășește 50% din capitalul social. Cauza a fost însă clasată, pentru că funcționara nu a favorizat în nici-un fel includerea companiei familiei sale în această listă, iar ulterior compania a fost exclusă din listă. În 2013, Lidia Foalea a figurat și în lista comisiei de cenzori de la Moldovagaz.

Potrivit unui material publicat în 2015 de curaj.net, un al membru al CA, Ilie Nevmerjițchi a participat la punerea în aplicare a unei scheme frauduloase de corupere activă în cadrul Serviciului Fiscal, prin estorcarea unor sume de 35.000 şi 450.000 de euro lunar, de la companiile ne oneste. La alegerile locale din 14 iunie 2015, Nemerjovschi a figurat sub nr. 15 în lista candidaţilor la funcţia de consilieri în CMC, din partea PLDM, primar fiind propus Serafim Urecheanu, actualul președinte al Curții de Conturi.

O altă membră a CA, Lilia Palii este secretar de stat la ministerul Economie și consilierul prim-ministrului Pavel Filip pe politici de dezvoltare, administrație publică și cooperare internațională. Palii a făcut parte anterior și din CA al ÎS Cadastru.