Potrivit unei investigații ZDG, Vamservinform, ca și Fiscservinform nu este decât un inter­me­diar între insti­tu­ţia de stat care are nevoie de ser­vi­cii IT (Serviciul Vamal în cazul acestei întreprnderi) şi agenţi eco­no­mici pri­vaţi, asta pen­tru că legea o desem­nează în cali­tate de pres­ta­tor de ser­vi­cii exclu­siv pen­tru Serviciul Vamal.

De asemenea, ca și în cazul Fiscervinform, Vamservinform a câștigat în ultimii, în urma unor achi­zi­ţii formale, dintr-o sin­gură sursă, peste 45 de mili­oane de lei de la SV, în subordinea căruia se află, pentru diverse servicii. Anterior, și întreprinderea Vamtehinform, contopită în actuala întreprindere, a avut mai multe contracte de achiziții cu statul.

În 2015, întreprinderea a fost pe locul 302 în lista marilor contribuabili la bugetul de stat.

Întreprinderea este administrată de Angela BESARAB, care a începuse a asigura interimatul funcției după plecarea lui Viorel Bezede. Administrator al întreprinderii, dar și șef adjunct al Serviciului Vamal, a fost și Eduard Grama, actual ministru al Agriculturii în Guvernul Filip. În presă s-a scris că Grama a fost promovat în funcțiile din sistemul vamal de către fostul șef al SV, Tudor Balitchi.