Caravita îşi desfăşura activitatea în sediul Ipteh, administrat de Ion Rusu, nașul lui Vlad Filat. Iptehul era de fapt în proprietatea lui Vlad Filat, fiind sechestrat odată cu condamnarea fostului premier.

În 2013 și 2014,“Caravita Co“ SRL a beneficiat de fonduri de subvenții din partea AIPA de peste 4,5 milioane lei, sume care nu se impozitează și nu se rambursează statului. Ulterior au fost intentate 34 dosare penale, pentru spălarea mijloacelor fondului de subvenționare în agricultură, în care a figurat și Caravita Co. Astfel, în perioada 2010-2013, majoritatea subvențiilor în agricultură au fost obținute de solicitanți care cumpărau sau vindeau tehnică agricolă prin intermediul proiectului japonez 2-KR și care se aflau sub protecţia nemijlocită a unor persoane expuse politic.

Compania a fost vizată și în dosarul penal pentru spălarea de bani la Banca de Economii, iar Ion Rusu a fost condamnat, în noiembrie 2015,  la 5 ani de închisoare în acest dosar (acesta a fost și primul arest în dosarul BEM). De asemenea, în acest dosar, instanța dispuse și lichidarea companiei, dar și aplicarea unei amenzi de 150 mii lei.

Potrivit CNA, Caravita a obținut de la BEM credite de peste 20 mln de lei, iar pentru returnarea lor au folosit scheme fictive, în realitate banii nefiind rambursați băncii, ci transferați în bănci din Letonia.

De asemenea, în presă s-a vehiculat că firma a avut afaceri comune cu o companie asociată unui alt membru PLDM și ex-premier, Valeriu Streleț.